Type and press Enter.

Zo is het om alleen als vrouw door Sri Lanka te reizen

Sri Lanka is één van mijn favoriete landen in Azië. Binnen een dag had het land met de schitterende natuur, de paradijselijke stranden, de onwijs lieve mensen en het fantastische eten mijn hart veroverd. En dat terwijl ik van te voren zoveel negatieve verhalen hoorde van solo reizende vrouwen in Sri Lanka. Ben jij van plan om alleen als vrouw door Sri Lanka te reizen en maak je je zorgen over je veiligheid? Nergens voor nodig! Hier leg ik je uit waarom.

De mensen in Sri Lanka

Geloof me, ik heb werkelijk géén idee waar al die negatieve verhalen over Sri Lanka vandaan komen. Ik vond de mensen in Sri Lanka juist zo lief en behulpzaam! Daarnaast spreken de locals er over het algemeen goed Engels, waardoor het makkelijk is om met hen te communiceren. Voordat ik naar Sri Lanka ging, heb ik door Indonesië, Vietnam, Laos en Cambodja gereisd en persoonlijk vond ik de lokale bevolking in Sri Lanka het leukste.

Zo heb ik in de trein van Negombo naar Galle een man ontmoet die onderweg was naar een feestje. Hij heeft een trein later genomen naar zijn bestemming, zodat hij mij kon helpen met mijn overstap op Colombo. Ook heb ik tijdens mijn reis drie keer een gratis tuktuk ritje aangeboden gekregen. Hoewel ik – toch op mijn hoede – telkens dacht dat er misschien een addertje onder het gras zat, was dit niet zo. Nee, de mensen zijn gewoon écht zo lief en behulpzaam. Eén van deze tuktuk chauffeurs heeft me zelfs naar een verder gelegen busstation gebracht, zodat ik zeker zou zijn van een zitplaatsje in de bus. Hoe lief is dat!

Negatieve verhalen

Er gaan negatieve verhalen rond over vrouwen die in Sri Lanka op een vervelende manier door mannen worden betast. Echter zijn dit zeldzame gevallen en naar mijn mening kan dit je net zo goed in Nederland overkomen. Je hebt er overal rotte appels tussen zitten, maar dit moet je er niet van weerhouden om ergens naartoe te gaan. Zelf heb ik geen vervelende ervaringen gehad in Sri Lanka en ik heb tijdens mijn reis ook niemand ontmoet die dit wel heeft gehad. Ik heb me echt geen moment onveilig gevoeld en geloof me, ik ben vaak genoeg alleen in het donker over straat gegaan. Ik vind het erg jammer dat sommigen zo negatief zijn over de lokale bevolking en de veiligheid in Sri Lanka, want ik heb er juist zoveel leuke locals ontmoet! Natuurlijk gebeuren er wel eens nare dingen, maar dit is in elk land zo.

Daarnaast schijnen veel vrouwen het vervelend te vinden dat er in Sri Lanka regelmatig naar hen geroepen wordt. Ja, mannen zeggen inderdaad regelmatig ‘hallo’ tegen je, maar echt, dit is gewoon vriendelijk bedoeld. Zeg ‘hallo’ terug en er is niks aan de hand. Ze vinden het gewoon leuk om een praatje met je te maken en hier hoef je niet direct iets achter te zoeken.

Reizen met het openbaar vervoer

Ik heb alleen maar gebruik gemaakt van bussen en treinen om door Sri Lanka te reizen, simpelweg omdat dit echt spotgoedkoop is. Over het algemeen was ik alleen en naar mijn mening is dit hartstikke veilig. Ik zou er altijd voor zorgen dat je knieën en schouders bedekt zijn als je met het openbaar vervoer reist, op deze manier lok je ook niks uit.

Alleen als vrouw naar Sri Lanka reizen: doen!

Naar mijn mening is het dus 100% veilig om alleen als vrouw door Sri Lanka te reizen. Ik heb er zo veel leuke en lieve mensen ontmoet en het is zonde als je je laat weerhouden door enkele negatieve ervaringen van andere reizigers. Doen dus, en geniet met volle teugen van dit prachtige land!  

Wil je meer lezen over het prachtige Sri Lanka? In dit artikel heb ik een toffe reisroute samengesteld met de mooiste bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *