Type and press Enter.

Doen in Old Delhi: 4 insider tips

Delhi, een metropool vol chaos, hectiek en toeterende tuktuks, is waarschijnlijk de eerste stad die je bezoekt als je door het noorden van India reist. De stad wordt door velen als ’te druk’ ervaren en wordt daarom door menig reiziger overgeslagen. Zonde, als je het mij vraagt, want ik vond Delhi juist heel indrukwekkend. Het is geen mooie stad, maar er is zoveel te zien, te doen en te ontdekken! Tik Delhi op Google in en je krijgt zo een lijstje met de bekendste bezienswaardigheden. Echter deel ik veel liever deze 4 bijzondere plekjes in Old Delhi, het oude district van de stad, met je.

#1 Eet de lekkerste Jalebi bij Old Famous Jalebi Wala

De lekkerste Jalebi – een zoete Indiaanse lekkernij gedrenkt in suikersiroop – eet je bij Old Famous Jalebi Wala. Dit kleine zaakje bestaat al sinds 1884 en geloof me: dit is ook echt de lekkerste Jalebi die je ooit in je leven gaat eten! De zoete snack smelt in je mond en wordt geserveerd met een heerlijke dip.

#2 Bezoek Gurudwara Sis Ganj Sahib Ji (de Sikh Tempel)

Een bezoek aan de Sikh Tempel wordt waarschijnlijk één van je meest bijzondere ervaringen in Delhi. Deze tempel is voor aanhangers van het Sikhisme, een godsdienst die in de 16de eeuw in Noord-India is ontstaan. Gelijkheid, rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen zijn de belangrijkste waardes van het Sikhisme. Iedereen is dan ook welkom in de tempel, ongeacht godsdienst, kaste, welvarendheid, kleur, ras of sekse. De Sikh Tempel is eigenlijk één grote gemeenschap die alleen kan bestaan als iedereen een steentje bijdraagt. Iedereen die je in de tempel aan het ‘werk’ ziet, doet dit dan ook vrijwillig. En of je nu straatarm of stinkend rijk bent, iedereen is welkom om gratis te blijven lunchen of dineren. Help bijvoorbeeld met het uitrollen van chapati’s en zoek daarna een plekje tussen de tientallen Indiërs om samen een bordje met chapati’s, rijst en curry te eten. Ik vond het een onvergetelijke ervaring! Let op: zowel mannen als vrouwen moeten hun haren bedekt hebben als ze de tempel willen betreden. Eventueel kun je bij de tempel een doek lenen om je haren in te wikkelen.

#3 Eet een paratha in de beroemde Paranthe Wali Gali straat

Paratha is een Indiaans platbrood die met verschillende vullingen bereid kan worden. Wil je de beste paratha van Deli eten, ga dan naar het kleine straatje Paranthe Wali Gali in Chandni Chowk. In dit beroemde straatje vind je verschillende zaakjes die het gerecht verkopen en waar het altijd helemaal vol zit met locals. De meesten hebben zelfs een wachtrij!

#4 Bekijk Delhi van hogerop

Delhi is druk, en naar mijn mening is er niets fijner dan om hier even aan te ontsnappen en de hectiek van hogerop te bekijken. Vlak bij de Fatehpuri Masjid moskee en de kruidenmarkt in Old Delhi vind je een geheim trappetje naar een enorm dakterras, vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over Delhi. De trap naar boven staat niet op Google Maps aangegeven, dus het kan lastig zijn om de juiste weg te vinden. Achter de moskee bevindt zich de Gadodia Market, waar het geheime trappetje zich bevindt. Vraag de locals om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *