Type and press Enter.

Tips voor het bezoeken van de Taj Mahal: zo vermijd je de drukte en maak je de perfecte foto’s!

De Taj Mahal: één van de 7 wereldwonderen en de pracht en praal van de Indiaanse stad Agra. Je hebt onwaarschijnlijk al tientallen foto’s van dit mausoleum op internet gezien, maar geloof me, het is echt een onbeschrijfelijk gevoel om dit immense, wit marmeren gebouw in het echt boven je uit te zien torenen. Ik vond de Taj Mahal zo mooi, zo indrukwekkend en het is naar mijn mening echt een wereldwonder! Met zo’n 60.000 bezoekers per dag heb je de schoonheid van de Taj Mahal helaas niet voor jezelf en dus zul je wat meer moeite moeten doen om mooie foto’s van het gebouw te maken. In dit artikel deel ik al mijn tips met je!

Tip 1: Koop je tickets voor de Taj Mahal vooraf online

Als je ’s ochtends vroeg nog in de rij moet staan om je ticket te kopen en daarna ook nog eens in de rij moet staan voor de ingang, dan zijn er gegarandeerd al honderden bezoekers eer je binnen bent. Zorg er dus voor dat je je ticket vooraf online aanschaft! Het ticket koop je via deze website en kost 1050 rupee (€13,60). Wil je het mausoleum ook daadwerkelijk in gaan, dan betaal je hiervoor nog eens 200 rupee (€2,60) extra. Ik heb gehoord dat dit niet echt de moeite waard is en besloot daarom om alleen een ticket voor de Taj Mahal zelf te kopen.

Taj Mahal

Tip 2: Kies de juiste ingang

De Taj Mahal heeft 3 ingangen: East Gate, West Gate en South Gate (ook wel Great Gate). Zowel East Gate als West Gate gaan om 6:00 open en beide ingangen zijn een prima optie. Zorg er echter voor dat je South Gate vermijdt; deze opent pas om 8:00.

Taj Mahal

Tip 3: Zorg dat je er vroeg bent

En met vroeg bedoel ik dan ook écht vroeg. East Gate en West Gate gaan om 6:00 open, maar tegen die tijd staat er al een enorme rij voor de ingang. Ik zou aanraden om uiterlijk om 5:30 bij één van de ingangen te zijn, zodat je als één van de eerste naar binnen kunt. Ik stond om 5:15 voor East Gate en had toen ongeveer 10 mensen voor me staan.

Taj Mahal

Tip 4: Rennen!

Mijn advies als je eenmaal door de ticketcontrole heen bent: vergeet even je schaamte en ren! Vanaf de toegangspoort is het nog best een stukje lopen naar de daadwerkelijke Taj Mahal en als je écht graag die foto zonder tientallen anderen toeristen wilt, dan kun je er niet snel genoeg zijn.

Taj Mahal

Tip 5: Zoek de juiste plek voor je foto’s

Eenmaal aangekomen bij de Taj Mahal maak je natuurlijk eerst foto’s van de voorkant van het gebouw en het blauwe watertje dat ervoor ligt. Heb je hier eenmaal wat foto’s genomen, dan zou ik aanraden om zo snel mogelijk naar de zijkant van de Taj Mahal te lopen en – nu het nog rustig is – ook daar foto’s te maken. Ik ging eerst naar de oostelijke kant van het mausoleum, waar op dat moment nog helemaal niemand was. Vanuit de poort van de naastgelegen tempel kun je erg mooie foto’s maken!

Taj Mahal

Later ben ik verder gelopen naar de westelijke kant van de Taj Mahal. Inmiddels was het hier al wat drukker, maar wel kon ik een prachtig plaatje schieten van de opkomende zon achter de Taj Mahal! Heb je al je (toeristenloze) foto’s gemaakt, neem dan nog rustig de tijd om de prachtige, imposante Taj Mahal te bewonderen. Je ticket is in totaal 3 uur geldig, dus dat geeft je voldoende tijd om rond te kijken!

Taj Mahal

Wil je dus foto’s maken van de Taj Mahal waar géén honderden andere toeristen op staan, dan zul je vroeg en snel moeten zijn! Onderstaande foto is rond 7:00 gemaakt, een uur na openingstijd. Zoals je ziet wordt het al gauw ontzettend druk. Maakt het je echter niet uit als er veel mensen op je foto’s staan, dan kun je al deze poespas vergeten en de Taj Mahal gewoon bezoeken wanneer jij er zin in hebt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments

  1. Ik ben dus echt geen ochtendmens, maar voor de Taj Mahal zonder veel toeristen zou ik het vroege opstaan wel over hebben. Alleen dat rennen, ik weet niet of ik dat zou kunnen haha :p

    1. Vroeg op staan is ook niet mijn favoriete bezigheid haha, maar de Taj Mahal is het echt helemaal waard!