Type and press Enter.

Tips voor het historische stadje Galle in Sri Lanka

Het historische stadje Galle, met als hoogtepunt het sfeervolle Galle Fort, mag je niet missen als je door Sri Lanka reist! In 1663 bouwde de Nederlandse VOC hun fort langs de zuidkust van Sri Lanka. De ommuurde stad wordt omringd door oceaan en is – omdat het door UNESCO tot World Heritage Site is uitgeroepen – goed bewaard gebleven. Galle Fort is nu een sfeervol stadje met Nederlandse koloniale gebouwen, leuke cafeetjes en restaurants, stijlvolle hotels en unieke winkeltjes. De stad is niet erg groot en 1 dag is dan ook voldoende om alles te kunnen zien. Dit zijn al mijn tips voor Galle Fort!

Galle

Doen in Galle Fort

Wandel over de muren van het fort

Je kunt een wandeling maken over de muren van Galle Fort en zo een rondje om het stadje heen lopen. Vanaf de muren van het fort heb je een mooi uitzicht over de zee en over het centrum van de stad. Ook kom je onderweg langs de bekende vuurtoren en klokkentoren. Zorg dat je de wandeling rond het fort vroeg maakt; rond 9:30 arriveren namelijk alle dagjesmensen in Galle Fort en wordt het er erg druk. Voor deze tijd heb je het fort bijna helemaal voor jezelf!   

Galle
Struin door het sfeervolle centrum van Galle

Binnen een dag kun je het sfeervolle centrum van Galle Fort te voet helemaal gezien hebben. Er zijn veel leuke boetiekjes waar je souvenirs kunt kopen en gezellige cafeetjes waar je een kopje koffie kunt drinken. Ook zijn er enkele mooie oude gebouwen en kerken die het bezoeken waard zijn. Sla de All Saints Church, de Dutch Reformed Church en de Old Dutch Hospital niet over!

Galle
Beklim The Ship Rock

In de buurt van Galle Fort ligt Dalawella Beach. Kenmerkend voor dit strand is de imposante, uit het water stekende rots, die op de foto van menig instagrammer verschijnt. Het strand is eveneens een goede plek om te snorkelen, omdat de kans groot is dat je hier zeeschildpadden ziet. Aan het einde van de dag kun je op Dalawella Beach een prachtige zonsondergang zien! Vanuit Galle ben je met de bus binnen 10 à 15 minuten op het strand en dit kost ongeveer 25 rupee (€0,12).

Restaurants in Galle Fort

Cafe Punto

Cafe Punto is een klein, lokaal restaurantje in Galle Fort. Ze hebben een steengoede rice and curry en de prijzen liggen een stuk lager dan gemiddeld in Galle. Echt een aanrader!

Spoon’s

Het is absoluut de moeite waard om één van de vier tafeltjes in familierestaurant Spoon’s te bemachtigen! De traditionele Sri Lankaanse gerechten van het restaurant zijn ontzettend smaakvol en ook redelijk geprijsd.

Hoppa Galle Fort

In dit restaurantje at ik voor het eerst Sri Lankaanse hoppers. Hoppa Galle Fort is gespecialiseerd in dit traditionele gerecht en heeft enkele variaties, die geserveerd worden met een smakelijke curry. Probeer zeker de hopper met gesmolten mozzarella!

Tallentire House

Tallentire House is een woonwinkel in het centrum van Galle Fort. Achter in de winkel zit een klein cafeetje, waar je échte, Nederlandse appeltaart kunt eten! Hier werkt Lotus, een van origine Sri Lankaanse dame die haar hele leven in Nederland heeft gewoond, maar 3 jaar geleden naar Sri Lanka is verhuisd. Zij kan je ook wat goede tips geven voor de zuidkust van Sri Lanka.

Overnachten in Galle Fort

Ik verbleef in Galle bij het Dreamers Arc Hostel. Voordeel is dat dit hostel een stukje buiten het fort ligt en daardoor veel betaalbaarder is dan de accommodaties die in het fort liggen. Je kunt het centrum van Galle Fort gemakkelijk te voet bereiken. Het hostel wordt gerund door een lieve Sri Lankaanse familie en tegen een meerprijs maken zij ’s ochtends een heerlijk ontbijtje! Ik betaalde €6,- per nacht voor een bed op een slaapzaal. Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *