Type and press Enter.

Dit zijn de mooiste stranden langs de zuidkust van Sri Lanka

De zuidkust van Sri Lanka is een waar paradijsje; er hangt een relaxte sfeer, je vindt er heerlijke stranden, er zijn een hoop fijne restaurantjes en cafeetjes en je kunt er ontzettend goed surfen. Echter liggen er zoveel leuke plaatsen in het zuiden van Sri Lanka, dat het moeilijk kan zijn om hieruit een keuze te maken. Ik verbleef meer dan twee weken langs de zuidkust en heb ruim de tijd genomen de verschillende stranden te verkennen. In principe liggen de verschillende stadjes allemaal vrij dicht bij elkaar en kun je met de bus of de tuktuk gemakkelijk van het ene naar het andere plaatsje reizen. Je kunt er dus voor kiezen om op één plek te verblijven en vanuit daar dagtrips te maken naar andere stranden. Heb je echter – net als ik – ruim de tijd, dan kan ik aanraden om te gaan strandhoppen en op verschillende plekken langs de zuidkust te verblijven! Dit zijn mijn favoriete plaatsen in het zuiden van Sri Lanka:

Unawatuna

Langs het strand van Unawatuna vind je veel resorts en er verblijven hier dan ook voornamelijk gezinnen en stellen. Naar mijn mening is dit strand dus wat minder geschikt voor backpackers. Ik heb er daarom voor gekozen om niet in Unawatuna te verblijven en ben er alleen een middagje geweest. Het strand is een goede plek om te snorkelen, omdat de kans groot is dat je hier zeeschildpadden ziet! Ook vind je ‘The Ship Rock’ op het strand van Unwatuna; een imposante, uit het water stekende rots, waar je bovenop kunt klimmen en gave foto’s kunt maken. Het strand van Unawatuna is daarnaast een goede plek om de zonsondergang te zien.

Ahangama

Ahangama vond ik één van de fijnste plekjes langs de zuidkust van Sri Lanka! Het is de ideale plek voor beginnende surfers, maar niet zo druk en toeristisch als bijvoorbeeld het in de buurt gelegen Weligama. Er hangt een heerlijke, relaxte sfeer en het dagelijks leven lijkt zich hier in een wat rustiger tempo te voltrekken. Met de bus of tuktuk ben je vanuit Ahangama binnen zo’n 5 minuten in Midigama, waar je ook enkele mooie stranden en lekkere restaurantjes vindt. Wil je graag leren surfen en ben je op zoek naar een niet te toeristische, maar wel gezellige plek? Dan is Ahangama echt een aanrader! Hier lees je al mijn tips voor dit fijne plaatsje langs de zuidkust.

Midigama

In het kleine, maar fijne kustplaatsje Midigama vind je één van de mooiste stranden van Sri Lanka! Daarnaast zijn de golven hier ideaal voor gevorderde surfers en zijn er in het stadje een aantal restaurantjes waar je goed kunt eten. De bekendste stranden van Midigama zijn Lazie Left en Lazie Right. Echter ligt het mooiste strand van Midigama een stukje verderop. Als je vanaf het busstation Gurubebilla het pad naar het strand volgt en vervolgens rechts afslaat, kom je op een ontzettend mooi strand terecht waar je nauwelijks andere toeristen ziet! ’s Avonds is Mama’s Restaurant and Rooms in Midigama dé plek waar alle backpackers zich verzamelen. Zij hebben namelijk een fantastisch all you can eat curry buffet voor 400 rupee (€2,-)! Ook bij Sadew Restaurant, een klein familierestaurantje, kun je ontzettend goed Sri Lankaans eten. 

Mirissa

Mirissa is een gezellig plaatsje in het zuidwesten van Sri Lanka. Je vind er veel backpackers, een fijn strand, lekkere restaurantjes en gezellige feestjes. Mirissa is vooral geschikt als je op zoek bent naar zon, zee, strand en gezelligheid. Persoonlijk vond ik Mirissa niet de allerleukste plek om te verblijven, omdat het er vrij druk en toeristisch is. In dit artikel lees je al mijn tips voor Mirissa.

Deze foto is genomen bij Secret Beach, een strandje gelegen op 20 minuten lopen van Mirissa

Weligama

Wil je leren surfen, dan is Weligama the place to be. De golven van Weligama Beach zijn ideaal voor beginners en er zijn veel surfscholen waar je voor een laag tarief een surfles kunt boeken. Weligama Beach is niet het mooiste strand van Sri Lanka en er is in het stadje niet gek veel te beleven. Als je dus enkel op zoek bent naar zon, zee en strand, is Weligama waarschijnlijk niet jouw plek. Wil je echter leren surfen, dan is Weligama een goede plek om te beginnen. Deze stad is wat toeristischer en ik vond de sfeer er lang niet zo fijn als in bijvoorbeeld Ahangama. Je leest al mijn tips voor Weligama hier.

Deze foto is genomen bij Jungle Beach, een strandje op 25 minuten lopen van Weligama

Hiriketiya en Dickwella

Hiriketiya vond ik één van de leukere strandbestemmingen langs de zuidkust van Sri Lanka. Het is er nog niet overdreven druk, er zijn veel fijne strandjes in de buurt en de sfeer is er erg relaxt. Ik vond het een heerlijke plek om een paar daagjes te blijven hangen! Hiriketiya ligt vlak bij het plaatsje Dickwella, waar je ook een mooi strand en enkele goede accommodaties vindt. Ben je echter op zoek naar gezelligheid en wil je graag andere backpackers ontmoeten, dan zou ik toch aanraden om in Hiriketiya te verblijven. Waar je langs Dickwella Beach vooral resorts vindt, zijn er in Hiriketiya veel meer leuke hostels, restaurants en barretjes. In dit artikel vind je alle informatie over deze heerlijke plek!

Tangalle

Tangalle is het meest oostelijk gelegen kustplaatsje en zelf ben ik er alleen een dagje geweest. Het stadje heeft een groot en uitgestrekt strand, waar je veel restaurants en resorts vindt. Echter kan ik ook Silent Beach, een veel rustiger strand in de buurt van Tangalle, aanraden. Deze idyllische plek is bezaaid met palmbomen en een heerlijke plek om je middag door te brengen! Dit is de locatie van Silent Beach.

Silent Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *