Type and press Enter.

Alle tips voor het kustplaatsje Mirissa in Sri Lanka

Mirissa is een gezellig kustplaatsje in het zuidwesten van Sri Lanka. Je vindt er veel backpackers, een fijn strand, lekkere restaurantjes en gezellige feestjes. Het is een leuke plek om één of meerdere dagen heen te gaan en te genieten van de relaxte sfeer. In dit artikel lees je al mijn tips voor Mirissa!

Doen in Mirissa

Maak een foto bij Coconut Tree Hill

Misschien wel één van de meest gefotografeerde plekken van Sri Lanka is Coconut Tree Hill. Deze heuvel is bezaaid met palmbomen en de perfecte plek voor een tropische vakantiefoto. Coconut Tree Hill ligt een stukje ten oosten van Mirissa Beach; je kunt er via het strand of via de hoofdweg komen. Deze plek is erg populair, dus zorg ervoor dat je er vroeg bent om de ergste drukte te vermijden.

Mirissa
Ga relaxen op Secret Beach

Mirissa Beach is in principe een prima strandje om een middagje te vertoeven, maar veel mooier en rustiger is Secret Beach. Dit strandje ligt op ongeveer 25 minuten lopen van Mirissa. Je kunt de exacte locatie op Google Maps vinden.

Mirissa
Drink een cocktail bij The Doctor’s House

The Doctor’s House is een 200 jaar oud Nederlands ziekenhuis, gelegen op ongeveer 5 kilometer van Mirissa. Het ziekenhuis, gelegen aan de Sri Lankaanse zuidkust, is omgebouwd tot een gezellige bar en restaurant. Op de menukaart staan onder andere heerlijke, houtskooloven gestookte pizza’s en goede cocktails. The Doctor’s House is een fijne plek om een dagje door te brengen, te zwemmen, een hapje te eten en te genieten van de relaxte sfeer. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zo draait er elke woensdagavond een DJ en wordt er elke zaterdag live muziek gespeeld!

Bezoek één van de stranden in de buurt

Heb je het strand van Mirissa wel gezien? In de buurt van Mirissa liggen genoeg mooie stranden waar je een dagje door kunt brengen. Met de bus sta je binnen no time op een ander strand en dit kost je slechts een paar rupee. Ook kun je natuurlijk een scooter huren en zelf op pad gaan! Hier lees je over de mooiste stranden langs de zuidkust van Sri Lanka.

Mirissa

Restaurants in Mirissa

De restaurants in Mirissa zijn voornamelijk gericht op toeristen en heel veel lokale tentjes vind je er helaas niet. Shady Lane, Aloha Coffee Gallery, Wood Space en Squeeze Me zijn vier leuke, hipster-achtige eettentjes die ongeveer hetzelfde verkopen: smoothies, smoothiesbowls en avocado op toast. Bij Shady Lane at ik een hele goede avocado op toast en bij Aloha Coffee Gallery een lekkere en goed vullende smoothiebowl. Het lekkerste lokale eten eet je in Mirissa bij de Spice Roti Shop. Hier gaan ook veel locals heen om een hapje te eten. Daarnaast is No. 1 Dewmini Roti Shop een aanrader: zij hebben erg goede roti’s op het menu staan!

Overnachten in Mirissa

Ik verbleef in Mirissa bij Mister Hostel Mirissa. Dit is een gezellig en sociaal hostel, gelegen op een paar minuten lopen van Mirissa Beach. Het personeel is vriendelijk en er hangt een fijne sfeer. Tegen een meerprijs kun je een lekker ontbijtje bestellen. Ik betaalde €6,- per nacht voor een bed op een slaapzaal. Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *