Type and press Enter.

De 5 leukste dingen om te doen in Sigiriya, Sri Lanka

Sigiriya is één van de belangrijkste historische monumenten in Sri Lanka. Deze imposante rots, die ook wel de ‘Lion Rock’ wordt genoemd, was in de 5de eeuw de hoofdstad van het Sinhalese koninkrijk van koning Kashyapa. Na de dood van Kashyapa werd het fort overwoekerd door jungle. Pas in de 19de eeuw werd het fort op de rots opnieuw ontdekt door Britse historici en in 1982 is Sigiriya door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. De bijzondere ‘Lion Rock’, maar ook de prachtige omgeving van Sigiriya, maken dat je deze plek echt niet over mag slaan tijdens je reis door Sri Lanka! Dit zijn de 5 leukste dingen om in Sigirya te doen:

#1 Beklim de Pidurangula rots

Nee, beklim niet de bekende leeuwenrots, maar de Pidurangula rots! Vanaf hier heb je namelijk het beste uitzicht, omdat je de bijzonder gevormde ‘Lion Rock’ in de verte kunt zien liggen. Daarnaast is de Pidurangula rots een heel stuk goedkoper; je betaalt hiervoor €2,50 entree, terwijl het beklimmen van Sigirya €25,- kost. Persoonlijk vond ik de leeuwenrots echt te duur en van andere reizigers heb ik gehoord dat het dit geld niet waard is. Het is er blijkbaar ontzettend druk en het uitzicht vanaf Pidurangula schijnt mooier te zijn. Zorg er overigens wel voor dat je je knieën en schouders hebt bedekt als je de Pidurangula rots beklimt; je passeert namelijk eerst een heilige tempel voor je de klim naar boven maakt.

#2 Huur een fiets om de omgeving te verkennen

De omgeving van Sigirya is ontzettend groen. Overal lopen wilde apen rond en er vliegen een hoop bijzondere vogelsoorten in de lucht. Ik vond het heerlijk om de prachtige natuur met de fiets te verkennen! Ook kun je zo gemakkelijk bij alle bezienswaardigheden komen en heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

#3 Zoek de rust en natuur op bij Thalkote Wewa

Als je dan toch een fiets hebt gehuurd, rij dan zeker even naar Thalkote Wewa, een schitterend meer in een serene omgeving. Je kunt vanaf hier zowel de Lion Rock als de Pidurangula Rock in de verte zien liggen en je kunt veel bijzondere vogels en andere wildlife spotten. Het mooiste van alles is dat je deze plek waarschijnlijk helemaal voor jezelf hebt!

#4 Eet een rice and curry bij Chooti Restaurant

Van al dat klimmen en fietsen krijg je natuurlijk honger, en wat is er nu beter dan om je honger te stillen dan met een goede rice and curry? In het kleine centrum van Sigiriya ligt Chooti Restaurant, waar je heerlijke Sri Lankaanse gerechten en verse fruitsapjes kunt bestellen. Ook bij Lake View Restaurant – gelegen net buiten het centrum van Sigirya – kun je erg goed eten.

#5 Kijk naar de zonsondergang vanaf deze geheime plek

Wil je zonder het gezelschap van andere toeristen de zon achter de jungle van Sigiriya zien zakken? Klim dan naar deze geheime plek toe! Vanaf het uitzichtpunt kun je de Lion Rock zien liggen en heb je perfect zicht op de zonsondergang. Het is een hele rustige en vredige plek. Overigens is het best een uitdaging om er te komen; deze plek is namelijk zo geheim dat hij niet op Google Maps of maps.me staat. Dit is de exacte locatie. Langs de weg staat een klein blauw kraampje dat verschillende snacks verkoopt. Achter dit kraampje loopt er een pad het bos in dat naar het uitzichtpunt leidt. Omdat het pad deels overwoekerd wordt door planten is de route niet altijd even duidelijk. Het pad loopt een flink stuk omhoog en op het einde klim je via de rotsen naar boven. Het is dus niet zo gemakkelijk om er te komen, maar gegarandeerd dat je helemaal alleen bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *