Type and press Enter.

Piaynemo Island in Raja Ampat: alles wat je over deze bucketlistbestemming wilt weten!

Als je Raja Ampat op Google intikt, verschijnen foto’s van Piaynemo Island als eerste op je beeldscherm. Vanaf het hoogste puntje van Piaynemo heb je zicht op deze kleine, met regenwoud begroeide vulkanische eilandjes, die omringd zijn door turkooizen zee. Voor mij was Piaynemo één van de hoogtepunten van mijn reis naar Raja Ampat! In dit artikel vertel ik je alles wat je vooraf wilt weten. 

Wat is Piaynemo?

Het eiland Piaynemo is eigenlijk een cluster kleine eilandjes. Het eiland is onderdeel van Pam Islands, die onterecht meestal als Fam Islands worden betiteld. Vanaf het hoogste puntje van Piaynemo heb je een waanzinnig uitzicht op de cluster eilandjes. Het fijne is dat je dit uitzicht niet met honderden andere toeristen hoeft te delen. Wij waren gedurende een half uur zelfs de enigen die boven waren. Op je bucketlist zetten dus!

Hoe kom je er?

Piaynemo ligt op ongeveer 3 uur varen vanaf de haven van Waisai. De meeste homestays bieden een boottocht naar de eilanden aan. Omdat Pam Islands zo ver weg liggen, zijn de benzinekosten voor een tripje van en naar Piaynemo erg hoog. In de meeste gevallen wordt er voor een boottocht zo’n 5.000.000 rupiah (€322) gevraagd. Wij hebben met onze homestay eigenaar kunnen regelen dat hij ons voor 2.000.000 rupiah (€129) naar het eiland bracht. Persoonlijk denk ik dat 5.000.000 rupiah echt veel te veel is, dus ik zou proberen om met je homestay eigenaar een lagere prijs af te spreken. Het is zeker niet goedkoop om naar Piaynemo te gaan, maar zelf vond ik het echt de moeite waard. De boottocht naar het eiland betaal je contant, dus zorg ervoor dat je voldoende cash bij je hebt.

Let op: je zit gedurende lange tijd op een longboot, waar hoogstwaarschijnlijk geen schaduw is. Smeer je van te voren goed in of draag bedekkende kleding.

De klim naar boven

De klim naar het hoogste puntje van Piaynemo is gelukkig erg gemakkelijk. Via het trappenstelsel loop je binnen 10 minuten naar boven. Je kunt dus prima op je slippertjes gaan en hoeft geen wandelschoenen te dragen. Op het hoogste puntje van Piaynemo is nauwelijks schaduw. Zorg er daarom voor dat je je goed insmeert met zonnebrand of bedekkende kleding draagt.

Faciliteiten

Aan het begin van het trappenstelsel zijn wat kraampjes waar je eventueel wat te eten of te drinken kunt kopen. Als je met de eigenaar van je homestay naar Piaynemo gaat, wordt er meestal lunch meegebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *