Type and press Enter.

Alle tips voor Cat Ba en Halong Bay in Noord-Vietnam

De baai van Halong Bay – die wordt gekenmerkt door imposante, uit het water rijzende, kalkstenen pilaren – is wereldberoemd. Helaas zó beroemd, dat deze plek inmiddels overstroomd wordt door toeristen. Het water is vervuild en je ziet in de baai eigenlijk niks anders dan de honderden cruises en boten die er rondvaren. Om nog maar niet te spreken over de kosten van een cruise door Halong Bay, een grapje die gemiddeld zo’n 200 dollar (!) per persoon kost. Gelukkig is er een veel goedkoper én minder toeristisch alternatief, namelijk het eiland Cat Ba. Vanuit hier kun je een boottocht maken door het net zo mooie, maar veel rustigere Lan Ha Bay.

Cat Ba

Wij hadden in eerste instantie 2 nachtjes op het eiland Cat Ba geboekt, maar zijn uiteindelijk 4 nachten gebleven. Simpelweg omdat we echt genoten van het relaxte eilandleven, het fijne strand en de lekkere restaurantjes. Als je toe bent aan wat ontspanning, dan is Cat Ba een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven! Er zijn 3 stranden op Cat Ba – Cat Co 1, 2 en 3 – en wij hebben het grootste deel van onze tijd op Cat Co 3 doorgebracht. Dit strand ligt op loopafstand van het centrum. Ook het Nationaal Park van Cat Ba schijnt erg mooi te zijn, maar wij genoten zo van het strand, dat we dit park niet eens meer bezocht hebben.

Cat Ba

Boottocht door Lan Ha Bay

Natuurlijk kan een boottocht langs de prachtige rotsformaties van Lan Ha Bay niet ontbreken tijdens je reis naar Cat Ba! Er zijn meerdere touroperators die een één- of meerdaagse boottocht door de baai aanbieden. Wij kozen voor Cat Ba Express, eenvoudigweg omdat deze een paar euro goedkoper was dan andere aanbieders en we met deze organisatie een boot- en kajaktocht maakten door de minder toeristische delen van Lan Ha Bay. Waar de meeste dagtours zo’n 30 dollar per persoon kosten, kostte de dagtour van Cat Ba Express 23 dollar per persoon. Dit is inclusief een uitgebreide lunch met vis, vlees en groenten. Wij hebben een heerlijke dag gehad en waren erg positief over de tour van Cat Ba Express.

Cat Ba
Cat Ba

Restaurants in Cat Ba

Casa Bonita

Het gezellige Casa Bonita heeft een uitgebreide kaart met heerlijke ontbijtjes, smoothiebowls, sandwiches en een ruime keuze aan zowel Westerse als Vietnamese gerechten. De Seafood Hotpot, met enorm veel zeevruchten en groenten, is een aanrader! Wij hebben meerdere keren bij dit gezellige zaakje geluncht en gedineerd en zijn telkens teruggekomen voor het heerlijke, goedkope eten en de vriendelijke bediening.

Yummy

Yummy is the place to be voor een goedkoop Vietnamees etentje. Misschien niet de gezelligste plek om te zitten, maar de enorm smaakvolle gerechten maken dit meer dan goed! Ik at hier voor het eerst in mijn leven krab en dat was een groot succes. Het zaakje heeft overigens drie vestigingen in Cat Ba. Wij zaten bij Yummy 2, maar ik denk niet dat het erg veel uitmaakt.

The Little Leaf

The Little Leaf straalt – met tientallen sfeervolle lampjes in de bomen – knus- en gezelligheid uit. Maar ook voor een lekkere maaltijd ben je hier aan het juiste adres! Op de kaart staan heerlijke Westerse en Vietnamese gerechten, die allemaal prima betaalbaar zijn. Heb je een grote trek, neem dan zeker de romige pompoensoep vooraf en de onweerstaanbare Oreo-milkshake als dessert!

Overnachten in Cat Ba

Wij sliepen in Cat Ba bij het Golden Land Hotel. Voor €5,- per nacht kregen we een lichte en schone kamer, inclusief ontbijt. De locatie van het hotel was erg fijn, met alle restaurantjes en het strand op loopafstand. Als je op zoek bent naar een goedkope overnachting in Cat Ba, kan ik je dit hotel zeker aanraden! Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Op zoek naar meer tips voor het veelzijdige Vietnam? In dit artikel vind je een toffe reisroute voor 4 weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *