Type and press Enter.

8 Onmisbare tips voor reizen door India

India is één van mijn favoriete backpackbestemmingen, simpelweg omdat het nog zo puur is. Het land is uitzonderlijk genoeg nog geen toeristische trekpleister geworden, waardoor je de bijzondere cultuur, de lieve mensen en het heerlijke eten maximaal kunt ervaren. Echter is India ook een land met een gebruiksaanwijzing. Het is hectisch, je doet enorm veel indrukken op en zult regelmatig doodvermoeid zijn. Toch is het de rollercoaster naar mijn mening dubbel en dwars waard, want reizen door India is geweldig! Met deze 8 tips ga je in ieder geval goed voorbereid weg:

#1 Gebruik Uber of Ola als je een taxi nodig hebt

Taxi’s en tuktuks in India zijn bij veel reizigers geen favoriet. Zo zouden deze niet altijd veilig zijn en worden toeristen dikwijls opgelicht. Een veelvoorkomende scam is bijvoorbeeld de tuktuk chauffeur die je vertelt dat je hotel gesloten is en je daarom naar een (veel te duur) hotel van een vriend brengt. Om dit soort situaties te vermijden, maakte ik het liefste gebruik van Uber of Ola als ik een taxi nodig had. Dit zijn beide betrouwbare methodes waarbij je nooit te veel betaalt. Je downloadt de Uber of Ola app op je telefoon, vult in waar je heen gaat en wordt vervolgens voor een vaste prijs naar je bestemming gebracht. Over het algemeen betaal je via de apps minder dan bij de tuktuk chauffeurs op straat en zo kun je de oplichterijen van tuktuks vermijden.

#2 Eet zoveel mogelijk streetfood

Eet zoveel mogelijk streetfood! Vraag je het iemand anders, dan krijg je waarschijnlijk precies het tegenovergestelde advies. Want streetfood is niet hygiënisch. Want je kunt er ziek van worden. Want het is heel duur (grapje natuurlijk). Echter eet je het lekkerste eten van India op straat en het is ook nog eens spotgoedkoop! Wees niet bang om ziek te worden, over het algemeen valt dit allemaal reuze mee. Ik heb gedurende een maand elke dag streetfood gegeten en heb me kiplekker gevoeld. Als je ergens veel locals ziet, weet je meestal wel dat het goed zit.

#3 Drink je masala chai op straat

Masala chai is een authentieke Indiase thee die wordt bereid met veel kruiden, melk en suiker. Hoewel ik normaal gesproken mijn thee nooit met melk of suiker drink, was ik direct fan van dit overheerlijke drankje! In restaurants betaal je over het algmeen 30 tot 50 rupee (€0,40 tot €0,65) voor een masala chai en vaak zijn die niet eens zo lekker. De beste masala chai drink je gewoonweg op straat en hiervoor betaal je altijd 10 rupee (€0,13).

#4 Stel je open

Reizen door India kan soms best eng, intens en vermoeiend zijn. Ik las voor ik ging veel negatieve verhalen over solo reizen in India en kreeg hierdoor de indruk dat het land niet veilig is. Echter is de Indiase bevolking juist ontzettend lief, gastvrij en behulpzaam en is het land naar mijn mening harstikke veilig. Probeer dus om je angsten los te laten, want zo loop je een heleboel mooie ervaringen mis. Wees relaxt, nieuwsgierig en probeer je open te stellen. Je ontmoet dan gegarandeerd een heleboel lieve en bijzondere mensen! Wil je meer lezen over mijn ervaringen als solo reizende vrouw in India? Lees dan dit artikel!

#5 Download de ixigo app op je telefoon

Reizen door India doe je voornamelijk met treinen en bussen. Je kunt via Cleartrip een account aanmaken zodat je zelf tickets kunt boeken, maar dit is vrij ingewikkeld. Ik koos voor de makkelijke weg en heb mijn bus- en treintickets altijd via mijn hostels geboekt. Echter is het dan wel handig om de app ixigo op je smartphone te downloaden. Je kunt dan zelf kijken op welke tijden de bussen en treinen rijden en kunt vervolgens aan je hostel, hotel of een reisbureau vragen om een bepaald ticket voor je te boeken. Ook kun je via de app de running status van je trein volgen. Hier kun je zien op welk perron je trein arriveert en of je eventuele vertragingen hebt. Handig!

#6 Drink regelmatig een lassi

Lassi is een typisch Indiaans yoghurtdrankje dat wordt gemaakt van onder andere yoghurt, water, verschillende Indiase kruiden en fruit. Het schijnt effectief te zijn om regelmatig een lassi te drinken. Dit brengt het maagdarmstelsel tot rust, waardoor de kans dat je ziek wordt minder groot is. Of dit nu een feit of een fabel is, het is natuurlijk ook gewoon lekker om dit zoete yoghurtdrankje zo nu en dan te drinken!

#7 Neem je tijd

Reizen door India is vermoeiend. Je doet veel indrukken op en reist met nachtbussen- en treinen, waardoor je regelmatig een gebroken nacht hebt. Probeer dus echt je tijd te nemen en je dagen niet vol te proppen met activiteiten. Het is af en toe echt nodig om een dag rustiger aan te doen of om wat langer op een bestemming te blijven. Ik reisde 4 weken door Rajasthan en vond dit eigenlijk te kort. Achteraf had ik graag wat langer de tijd gehad, zodat ik wat relaxter kon reizen!  

#8 Travel like a local met couchsurfing

Couchsurfing is een service die reizigers van over de hele wereld met elkaar verbindt. Mensen kunnen via couchsurfing een slaapplek in hun huis aanbieden en in contact komen met mensen die een slaapplaats zoeken. Couchsurfing is een veelgebruikt netwerk in India. Je kunt er dus voor kiezen om bij een local te blijven slapen en zo het échte India op en top te ervaren! Ook kun je – nadat je een account hebt aangemaakt – jezelf beschikbaar stellen voor een ‘hangout’. Couchsurfing zoekt dan naar mensen in jouw omgeving die ook graag samen iets willen ondernemen. Zo kom je dus gemakkelijk in contact met locals of andere reizigers. Je kunt de app van couchsurfing op je telefoon downloaden en vervolgens een account aanmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *