Type and press Enter.

5x doen in Ninh Binh, Vietnam

Ninh Binh wordt ook wel de ‘Halong Bay op het land’ genoemd. Het landschap in dit gebied wordt namelijk gedomineerd door torenhoge karstbergen die dus – in plaats van in het water – op het land staan. Tussen deze imposante rotsformaties liggen groene rijstvelden en lopen kraakheldere riviertjes. Er zijn genoeg mooie plekjes in Ninh Binh om te ontdekken, dus trek zeker 2 volle dagen uit om de regio te verkennen!

Verblijf en restaurants in Ninh Binh

In de provincie Ninh Binh ligt ook het stadje Ninh Binh. Deze stad is eigenlijk niet bijzonder en ik zou aanraden om ergens anders in de regio te verblijven. In de buurt van het stadje Tam Coc liggen erg veel leuke accommodaties midden in de natuur. Vanaf hier zijn alle bezienswaardigheden van Ninh Binh gemakkelijk per fiets te bereiken en in Tam Coc zelf zitten veel leuke restaurantjes. Bij Family Restaurant, gelegen in het centrum van Tam Coc, eet je de lekkerste gerechten van de Vietnamese keuken! Je kunt hier onder andere gegrilde geit – de lokale specialiteit van Ninh Binh – proberen, maar ook de gegrilde eend – alleen ’s avonds verkrijgbaar – is razend populair. Wij hebben eveneens twee keer heel lekker gegeten bij T-Pub Restaurant. Ze serveren hier onwijs goede steenovenpizza’s en hebben een uitgebreide keuze aan verse salades en sandwiches.

Doen in Ninh Binh

#1 Maak een boottocht door het prachtige landschap van Ninh Binh

Misschien ietwat toeristisch, maar wel echt de moeite waard, is het maken van een boottocht door het prachtige landschap van Ninh Binh. Je kunt dit zowel in Tam Coc als in het nabij gelegen stadje Trang An doen. Wij kozen voor Trang An, omdat we de omgeving van Tam Coc al grotendeels met de fiets hadden gezien. Ook hoorden we dat er tijdens de boottocht bij Tam Coc veel vervelende verkopers zijn. Tijdens de boottocht vaar je tussen de gigantische, kalkstenen rotsformaties door en bezoek je enkele grotten en tempels. De boottocht bij Trang An duurt 3 uur en kost 200.000 dong (€7,75) per persoon. Je kunt uit 3 verschillende routes kiezen, die allemaal even duur zijn. De eerste route brengt je door 9 grotten en langs 3 tempels, de tweede route gaat door 4 grotten en langs 3 tempels en de laatste route brengt je door 3 grotten en langs 3 tempels. Wij kozen voor de tweede route, maar persoonlijk denk ik dat het niet zo heel veel uit maakt. Zorg ervoor dat je de boottocht vroeg in de ochtend maakt! Rond het middaguur ligt de rivier helemaal vol met toeristenbootjes, wat naar mijn mening af doet aan de ervaring. Wij maakten de boottocht rond 8:15 en toen was het heerlijk rustig.

#2 Bezoek de imposante Bai Dinh Pagoda

De Bai Dinh Pagoda is een complex van Boeddhistische tempels, gelegen op de Bai Dinh berg. Deze pagoda is de grootste van Vietnam en dat is niet zo gek; het tempelcomplex beslaat namelijk een ruimte van 539 hectare! Je kunt je al gauw een halve dag vermaken in de tempels, die rijkelijk gedecoreerd zijn met tal van prachtige Boeddhabeelden. Ik was echt onder de indruk van de vele decoraties. Zolang je het complex te voet verkent en je niet door één van de elektrische busjes rond laat rijden, is toegang gewoon gratis. Met de fiets ben je vanuit Tam Coc binnen een uur bij de Bai Dinh Pagoda.

#3 Bewonder het uitzicht vanaf Hang Mua Viewpoint

Vanaf Hang Mua Viewpoint heb je een waanzinnig uitzicht over het uitgestrekte landschap van Ninh Binh. Het is een zware klim naar boven, maar je wordt vervolgens getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de enorme kalkstenen rotsformaties. Halverwege de trap naar boven kom je bij een splitsing. Het pad naar rechts leidt naar een pagoda op een wat lagere berg. Hoewel het uitzicht vanaf hier zeker niet verkeerd is, heb je het mooiste uitzicht als je het pad naar links neemt, die naar het Avalokitesvara Bodhisattava beeld op de Drakenberg leidt. Wij kozen ervoor om de klim naar boven voor zonsopgang te maken. Helaas was er door het dikke wolkenpak van de zonsopgang niet veel te zien, maar het was er rond deze tijd wel lekker rustig. Toegang kost 100.000 dong per persoon (€3,90).

#4 Verken Ninh Binh met de fiets

De fiets is het ideale vervoersmiddel om Ninh Binh te verkennen! Vanuit Tam Coc zijn alle bezienswaardigheden namelijk gemakkelijk per fiets te bereiken en je kunt zo op zoek naar kleine paadjes en mooie plekjes tussen de karstbergen. Wij hadden gedurende één dag een scooter gehuurd om in de omgeving rond te rijden. Achteraf was dit eigenlijk niet nodig en vonden we het veel leuker om te fietsen. Tip: Vanaf het koffiezaakje Nhat Linh Restaurant and Coffee kun je een klein paadje volgen, die je dwars door de imposante rotformaties van Ninh Binh brengt.

#5 Bezoek de Bich Dong Pagoda in de bergen

De Bich Dong Pagoda ligt verstopt tussen de bergen van Ninh Binh. De tempel is gebouwd door twee Boeddhistische monniken: Tri Kien en Tri The. Het is een fijne en vredige plek, midden in de natuur. Vergeet niet om na het bezoeken van de tempel door de scooter- en fietsparkeerplaats heen te lopen en een stukje verder via de trap omhoog te gaan; je komt dan bij een mooi meertje uit. Toegang tot de Bich Dong Pagoda is gratis.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *