Type and press Enter.

6 Redenen om nú naar Raja Ampat te gaan, de verborgen parel van Indonesië

Raja Ampat is het verborgen pareltje van West-Papoea. Slechts een handjevol toeristen bezoekt deze eilandengroep, die bekend staat om de witte zandstranden, de kraakheldere zee en de rijke onderwaterwereld. Ik geef je 6 redenen om nú te gaan!

#1 Een stukje onontdekt Indonesië

Waar Bali of de Gili-eilanden inmiddels volstromen met toeristen, is Raja Ampat echt nog een onontdekt stukje van Indonesië. De eilanden, gelegen in West-Papoea, zijn zo afgelegen dat er nauwelijks toeristen komen. En dat merk je; als je op Raja Ampat verblijft voelt het bijna alsof je op een privé eiland zit.

#2 De paradijselijke eilanden

Het onontdekte Raja Ampat is een paradijs. De witte zandstranden van de eilanden zijn begroeid met palmbomen en je duikt zo de kraakheldere zee in, die turkooizen en smaragdgroene kleuren aanneemt. Het kwetteren van paradijsvogels en het golven van de zee zijn de enige geluiden die je hoort. Aan het einde van de dag, als de hemel boven de eilanden roze en oranje kleurt, wordt alles nóg een beetje magischer. Het paradijselijke Raja Ampat is zo mooi, dat het bijna onwerkelijk is.

#3 Waanzinnig duiken en snorkelen

Raja Ampat kent een rijk en divers onderwaterleven. Je kunt hier prachtig duiken of snorkelen tussen het kleurrijke koraal en de bijzondere vissen. Het is zelfs mogelijk dat je reuzenmanta’s, zeeschildpadden, dolfijnen, haaien, walvissen of zeekoeien ziet! Tijdens het duiken heb je natuurlijk de meeste kans om deze onderwaterdieren te zien, maar ook met snorkelen krijg je een aardig beeld van de rijke onderwaterwereld van Raja Ampat.

#4 Slapen bij een homestay

De goedkoopste én leukste manier om op Raja Ampat te verblijven, is door te slapen bij homestays. Je verblijft dan bij een lokale familie die op één van de eilanden van Raja Ampat woont. De hutjes waarin je slaapt staan vaak op houten palen op het water of liggen direct aan het strand. ‘S ochtends duik je vanuit je hutje zo de zee in. De homestay waar je verblijft verzorgt je ontbijt, lunch en avondeten, meestal bestaande uit vers gevangen vis, groenten, rijst, fruit en Indonesische lekkernijen.

#5 Naar het hoogste puntje van Piaynemo klimmen

Als je Raja Ampat op Google intikt, verschijnen foto’s van Piaynemo als eerste op je beeldscherm. Vanaf het hoogste puntje van Piaynemo heb je zicht op deze kleine, met regenwoud begroeide vulkanische eilandjes, die omringd zijn door turkooizen zee. Het uitzicht is waanzinnig mooi en het fijne is dat je dit niet met honderden andere toeristen hoeft te delen. Piaynemo was voor mij één van de hoogtepunten van mijn reis naar Raja Ampat. Op je bucketlist zetten dus!

#6 Kennis maken met de bevolking van West-Papoea

Op de eilanden van Raja Ampat liggen enkele kleine dorpjes, waar de lokale bevolking van West-Papoea woont. De locals verwelkomen je hier al glimlachend en zwaaiend en laten je graag zien waar zij wonen en waar ze naar school gaan. Wees niet bang om contact te maken met de locals! Je zult merken dat ze je graag meer van hun cultuur willen laten zien. Wij hebben bijvoorbeeld een les Engels gegeven op de lokale school van het dorpje Yenbeser.

Wil je meer weten over Raja Ampat en hoe je hier komt? Ik heb een reisgids gemaakt die je op weg kan helpen! Je leest de reisgids hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *