Type and press Enter.

Alle tips voor het sfeervolle Luang Prabang in Laos

Luang Prabang is misschien wel het meest sfeervolle stadje van Zuidoost Azië. Doordat Laos vroeger een kolonie van Frankrijk is geweest, is de stad een soort mix tussen Frankrijk en Azië. Enerzijds vind je er koloniale gebouwen en kleine bakkerijtjes, en anderzijds loop je tussen prachtig gedecoreerde tempels en monniken in traditionele kledij. Er hangt een fijne sfeer in Luang Prabang en je kunt hier gerust een paar dagen blijven. In dit artikel lees je de leukste dingen om te doen, waar je kunt overnachten en de lekkerste plekjes om te eten!

Doen in Luang Prabang

Bezoek de Kuang Si watervallen

Op ongeveer een uur rijden van Luang Prabang liggen de spectaculaire Kuang Si watervallen. De grootste waterval is zo’n 60 meter hoog, maar ook de andere watervallen zijn – met hun bijzondere blauwgroene kleur – prachtig om te zien. Je kunt helemaal naar de top van de grootste waterval hiken en vervolgens zwemmen in één van de waterpoelen. Toegang tot de Kuang Si watervallen kost 20.000 kip (€2,-). De goedkoopste manier om bij de waterval te komen is per tuktuk. Echter is dit alleen rendabel als je met meerdere personen bent, aangezien de prijs van de tuktuk over het aantal personen wordt verdeeld. Met de tuktuk chauffeur spreek je af hoe lang je ongeveer bij de watervallen wilt zijn en hij brengt je na afloop weer terug naar Luang Prabang. Het is ook mogelijk om zelf met een scooter of motor naar de watervallen te rijden of een dagtour te boeken.

Bezichtig één van de prachtige tempels in het centrum

In het centrum van Luang Prabang zijn tientallen mooie tempels te vinden en ik zou aanraden om er enkelen te bezoeken! Sommige tempels zijn wat toeristischer en vragen een toegangsprijs. Mijn favoriete tempels waren Wat Choum Khong Sourin Tharame, Wat Xieng Mouane en Wat Pa Phai. Deze tempels waren ontzettend mooi, lekker rustig en gratis te bezoeken.

Beklim de Phu Si Heuvel

Beklim de Phu Si Heuvel voor een prachtig uitzicht over Luang Prabang! Zelf deed ik dit tijdens zonsondergang, maar ik zou afraden om hetzelfde te doen. Het was er rond deze tijd zo druk, dat er letterlijk een rij stond voor het maken van een foto van het uitzicht. Toegang kost 20.000 kip (€2,-).

Ga shoppen op de Night Market

Souvenirs kopen doe je op de Night Market van Luang Prabang! In de hoofdstraat van het centrum worden elke avond tientallen marktkraampjes opgebouwd. Er worden hier onder andere prachtige handgemaakte sjaals en tassen verkocht. Je kunt flink afdingen als je iets wilt kopen; start op ongeveer de helft van de gevraagde prijs.

Wees getuige van de Tak Bat

Voor deze bijzondere gebeurtenis moet je een wekker zetten; tijdens de Tak Bat worden monniken namelijk tijdens zonsopkomst voorzien van hun eten voor die dag. De monniken lopen in een stoet achter elkaar en ontvangen onder andere rijst en fruit van de lokale inwoners van Luang Prabang. Zorg dat je rond 5:30 op de hoofdstraat (dit is Chaofa Ngum Rd) van Luang Prabang bent om deze ceremonie te aanschouwen. Blijf op een gepaste afstand en gebruik geen flits als je foto’s maakt.  

Restaurants in Luang Prabang

Bouang

Bouang is een Aziatisch fusion restaurant en geeft een hele nieuwe draai aan de traditionele, Laotiaanse gerechten. De Jeo Plate – drie pittige dips geserveerd met kleefrijst – is een heerlijk voorgerechtje, maar zorg dat je genoeg ruimte overhoudt voor de specialiteit van Bouang: de Cinnamon Pork Stew. De gerechten zijn wat duurder dan gemiddeld in Laos, maar al het eten is huisgemaakt en dat proef je!

Le Banneton

Alleen al bij het zien van de vele hartige en zoete lekkernijen in de vitrine van Le Banneton, liep het water me in de mond. Maar ook voor heerlijke sandwiches, salades en crêpes ben je in dit schattige bakkerijtje aan het juiste adres! Le Banneton heeft zowel binnen als buiten fijne zitplekken.

Atsalin Restaurant

Bij Atsalin Restaurant krijg je goed, Aziatisch eten voor weinig geld. Dit kleine zaakje met open keuken serveert voornamelijk rijst- en noedelgerechten. Het eten is erg lekker en de meeste gerechten kosten 15.000 kip (€1,50).  

The Brother House

Dit restaurantje net buiten het drukke centrum staat bekend om de lekkere Laotiaanse barbecue. Echter was ook de groene curry die ik had erg goed! The Brother House heeft gezellige tafeltjes buiten en alle gerechten zijn prima betaalbaar.

Saffron Coffee

Dit fijne koffiezaakje verkoopt de beste koffie van Luang Prabang! Althans, dat is wat er beweerd wordt. Zelf ben ik totaal geen koffieliefhebber, maar ik probeerde de zoete gebakjes van Saffron Coffee maar al te graag uit. De brownie en carrot cake zijn aanraders! Binnen zit je erg gezellig, maar het koffiezaakje heeft ook een heerlijk buitenterras dat aan de Mekong rivier grenst.  

Utopia

Plof op één van de zitzakken of kruip dicht rond het kampvuur in de sfeervolle Utopia bar. Zo ongeveer alle backpackers in Luang Prabang gaan ’s avonds naar Utopia en dit is dan ook the place to be om een drankje te doen en andere backpackers te ontmoeten.

Night Market

De Night Market In Luang Prabang bestaat grotendeels uit marktkraampjes die handgemaakte souvenirs verkopen. Echter is er ook een straatje waar streetfood wordt verkocht. Het eten is hier over het algemeen goed en lekker goedkoop.

Overnachten

Het leukste hostel in Luang Prabang is Chill Riverside Hostel & Cafe. Dit hostel heeft een fijn terras aan de Mekong rivier, waar je gemakkelijk andere backpackers kunt ontmoeten. Ook ligt de gezellige Utopia bar naast Chill Riverside Hostel. In de ochtend wordt er een erg goed ontbijt geserveerd. Ik betaalde €4,- per nacht voor een bed op een slaapzaal. Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *