Type and press Enter.

Alles over Nuwara Eliya: de mooiste stop tijdens de treinreis van Kandy naar Ella

Nuwara Eliya is de perfecte stop om de lange treinreis tussen Kandy en Ella te onderbreken. De stad wordt ook wel ‘Little England’ genoemd, omdat het – door de koloniale huizen, golfbanen en paardenranches – wel wat weg heeft van een Engels plattelandsdorpje. Het koelere klimaat in Nuwara Eliya maakt de regio perfect voor het verbouwen van thee. In de schitterende omgeving zie je dan ook tientallen groene theeplantages, waar vrouwelijke theeplukkers aan het werk zijn. Wil je weten hoe je in Nuwara Eliya komt, wat je er kunt doen en waar je kunt eten en overnachten? Lees dan snel verder!

Hoe kom je er?

Eén van de mooiste treinreizen ter wereld is de treinreis van Kandy naar Ella. Of je de treinreis nu van Kandy naar Ella maakt of andersom, in beide richtingen kun je een stop maken in het stadje Nuwara Eliya, dat op ongeveer 4 uur van Kandy ligt. Je stapt dan uit bij het treinstation Nanu Oya. Vlak bij het treinstation is een bushalte, vanaf waar je een directe bus naar het centrum van Nuwara Eliya kunt nemen. Ook kun je je door een tuktuk naar het centrum laten brengen.

Doen in Nuwara Eliya

De beste tip die ik je voor Nuwara Eliya kan geven: huur een scooter en ga zelf de omgeving verkennen! Er zijn meerdere bezienswaardigheden in de buurt van het stadje – waaronder verschillende watervallen, theefabrieken en aardbeiplantages – maar naar mijn mening zijn deze allemaal vrij toeristisch. Veel leuker is om zelf op pad te gaan, tussen de prachtige groene theeplantages te rijden en te genieten van de waanzinnige uitzichten die je onderweg hebt!

Een aanrader is om vanuit het centrum van Nuwara Eliya richting het zuiden te rijden en na zo’n 20 kilometer de weg B252 in te slaan. Al snel vind je jezelf hier helemaal alleen tussen de schitterende theeplantages. Echter is het ook leuk om gewoon zonder specifieke bestemming door de omgeving te rijden!

In Nuwara Eliya is de temperatuur daarnaast laag genoeg om aardbeien te kweken! Mocht je deze delicatesse toch een beetje missen, dan kun je een vers bakje aardbeien langs de weg kopen. Ook kun je bij de Adma Agro Strawberry Farm Shop aardbeien met chocolade, een pizza met aardbeien of een aardbeienmilkshake bestellen!

Restaurants in Nuwara Eliya

New Thaj Hotel and Bake House

New Thaj Hotel and Bake House is een typisch Sri Lankaans restaurantje dat altijd helemaal vol zit met locals. Ze hebben hier een heerlijke vegetarische rice and curry voor 150 rupee (€0,75) en één met kip voor 200 rupee (€1). Of bestel één van de vele delicatessen uit het bakkerijtje! Het eten bij New Thaj Hotel and Bake House is allemaal spotgoedkoop en erg lekker.

Themparadu

Themparadu is echt één van de betere restaurants in Sri Lanka waar ik gegeten heb! Op de menukaart staan onder andere fantastische curries, Kottu’s met kaas, rijstbowls en – voor de liefhebber – wat Westerse gerechten. Bestel als toetje zeker één van de gigantische milkshakes! Er hangt een hele gezellige sfeer bij Themparadu, er wordt goede muziek gedraaid en het personeel is erg vriendelijk.

Overnachten in Nuwara Eliya

Ik verbleef in Nuwara Eliya bij Leisure Nest Hostel. Het is geen luxe accommodatie, maar de sfeer is er ontzettend fijn! Er wordt ’s ochtends een heerlijk Sri Lankaans ontbijt geserveerd, je mag gebruik maken van de gezamenlijke keuken en ’s avonds wordt het kampvuur aangemaakt en worden er spelletjes gespeeld. Ik had hier echt een gevoel van ‘thuiskomen’. Voor een bed op een slaapzaal, inclusief ontbijt, betaalde ik €5,- per nacht. Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *