Type and press Enter.

Alle tips voor de Mekong Delta in Zuid-Vietnam

De Mekong Delta is een stukje platteland in het zuiden van Vietnam. Door het gebied lopen tientallen aftakkingen van de Mekong rivier en de regio is dan ook een labyrint van waterwegen. Heel het leven speelt zich hier af op het water. Zelfs de groenten- en fruitmarkten drijven in één van de vele rivieren! De Mekong Delta is nog niet zo toeristisch en het is heerlijk om hier door de natuur te fietsen en de vriendelijke lokale bevolking tijdens hun dagelijkse bezigheden te zien. In dit artikel staan alle tips voor het bezoeken van de Mekong Delta!

Mekong Delta

Waarheen?

Can Tho is de grootste stad van de Mekong Delta. De stad ligt midden in de regio en is dus de ideale uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Ook liggen er twee bekende drijvende markten in de buurt van Can Tho. Het is eigenlijk het leukste om nét buiten de stad te verblijven, waar je je midden in de Mekong Delta bevindt.

Hoe kom je er?

Vanaf Ho Chi Minhstad rijden er genoeg bussen naar de Mekong Delta. Deze doen er zo´n 4 tot 5 uur over. Wij kozen voor Vu Linh Buslines. Deze busjes hebben fijne zitplekken en airconditioning. De busrit van Ho Chi Minhstad naar Can Tho kostte ons 140.000 dong per persoon (€5,40). De bus van Vu Linh Buslines naar Can Tho vertrekt tot 17:00 elk uur en er zijn verschillende pick-up en drop-off haltes waar je uit kunt kiezen. Wij boekten de busrit via easybook.com. Echter zijn er nog veel meer busmaatschappijen die naar Can Tho rijden, dus kies gewoon een maatschappij die je zelf prettig vindt.  

Mekong Delta

Doen in de Mekong Delta

Verken de omgeving per fiets

De fiets is het ideale vervoersmiddel om de Mekong Delta te verkennen! Het hele gebied is namelijk zo plat als een pannenkoek en met de fiets rijd je gemakkelijk langs de vele riviertjes, over de smalle bruggetjes en door de kleine dorpjes. Op de fiets kun je het dagelijkse leven van de lokale bevolking van de Mekong Delta rustig in je opnemen.

Mekong Delta

Bezoek de floating markets

Op de floating markets – ook wel de drijvende markten – in het zuiden van Vietnam, wordt op het water volop gehandeld in fruit, groenten en andere etenswaren. Deze markten beginnen vroeg (5 uur ’s ochtends) en kun je alleen per boot bezoeken. Vlak bij Can Tho ligt Cai Rang, de grootste drijvende markt van de Mekong Delta. Een stukje verder ligt Phong Dien Market, die veel kleiner en rustiger is. Wij boekten een tour naar deze drijvende markten bij Nguyen Shack, de accommodatie waar we verbleven. Dit was een onwijs leuke tour, waarbij we beide drijvende markten bezochten en naar een cacao boerderij en noedelfabriek gingen. Onderweg proefden we enorm veel lokale specialiteiten en we zaten bommetje vol toen we ’s middags terugkwamen.

Mekong Delta

Slapen in de Mekong Delta

Midden in de Mekong Delta ligt Nguyen Shack – Mekong Can Tho. Deze accommodatie ligt 6 kilometer van Can Tho en heeft ruime hutjes direct aan één van de aftakkingen van de Mekong rivier. Deze heerlijke plek midden in de natuur is de perfecte uitvalsbasis om de Mekong Delta en de twee dichtbij gelegen drijvende markten te verkennen. Nguyen Shack heeft gratis fietsen te leen en biedt veel leuke tours aan in de Mekong Delta. Ook zit er in de Shack een restaurantje waar je heerlijk en goedkoop kunt eten! Het personeel is hier echt onwijs lief en je hebt veel kans om andere backpackers te ontmoeten. Wij boekten een tweepersoonsbungalow met gedeelde badkamer voor €11,- per nacht. Nguyen Shack heeft ook bedden op een slaapzaal en grote privébungalows. Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *