Type and press Enter.

De 3 mooiste scootertochten van Lombok

De scooter is het ideale vervoersmiddel om Lombok te verkennen! Buiten het feit dat scooter rijden gewoon echt heel leuk is, is het ook een snelle manier van reizen en onderweg kun je zo vaak als je wilt stoppen bij de mooiste plekjes van Lombok. Je huurt al een scooter voor €3,50 per dag. Ik maakte 3 gave scootertochten door Lombok en deel hier alle tips met je!

Langs de weg zijn genoeg mogelijkheden om benzine te kopen. Je betaalt rond de 10.000 à 15.000 rupiah per fles.

#1 Scootertocht langs de verlaten stranden van het zuiden

Ten westen van Kuta, een relaxt plaatsje in het zuiden van Lombok met veel leuke restaurants en barretjes, liggen een aantal verlaten stranden, nog niet door het grote publiek ontdekt. Deze ruige stranden deel je hoogstens met een paar surfers die komen voor de hoge golven. Via deze route kom je langs de mooiste stranden van Zuid-Lombok.

De route

Op bovenstaande kaart zie je de route en de stranden waar je langs komt. De route is vrij gemakkelijk, want het grootste gedeelte volg je gewoon de lange slingerweg. Ik ben met deze route wel een hele dag zoet geweest, maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je onderweg stopt.

Areguling Beach

Het eerste strand waar je langs komt is Areguling Beach. De weg ernaar toe is best lastig; de paden zijn op sommige plekken erg steil en zitten vol kuilen en stenen. Het verlaten strand waar je uitkomt is echter de moeite waard. Er zijn enkele warungs waar je wat kunt eten of drinken.

Tampah Beach/Pantai Lancing

Tampah Beach en Pantai Lancing zijn eigenlijk onderdeel van 1 groot strand. Bij welke van de twee je uitkomt is afhankelijk van welke weg je in slaat. De weg naar het strand toe is erg gemakkelijk. Echter zijn Tampah Beach en Pantai Lancing hierdoor niet zo verlaten als de andere twee uit het rijtje. Er zijn genoeg tentjes waar je wat kunt eten of drinken.

Mawi Beach

Mawi Beach is absoluut mijn favoriet! Het ruige strand en de enorm gevolgen zijn een walhalla voor goede surfers. Maar ook als je niet surft is dit prachtige strand een bezoek waard. Vergeet zeker niet om helemaal aan de rechterkant via de rotsen een stukje omhoog te klimmen; vanaf hier heb je namelijk een waanzinnig uitzicht. Op het strand zit één tentje waar wat te drinken te verkrijgen is. Hoewel de weg naar Mawi Beach niet altijd even gemakkelijk is, is het een prachtige route langs rijstvelden en mooie natuur.

Het strand Pantai Selong Belanak ligt ook op de route en kun je dus aan de scootertocht toevoegen. Ik had zelf geen tijd meer om hier te stoppen, maar de golven schijnen ideaal te zijn voor de beginnende surfer.

Na het bezoeken van de verlaten stranden van het zuiden, vervolg je de route richting het noorden. Al snel ga je een flink stuk stijgen, waardoor je waanzinnige uitzichten over Lombok hebt. Vergeet niet om onderweg af en toe te stoppen om van het uitzicht te genieten! De rest van de route rijd je voornamelijk langs plekken waar de lokale bevolking van Lombok woont. Hier komen eigenlijk geen toeristen, waardoor je de locals tijdens hun dagelijkse bezigheden kunt zien. De mensen zijn ontzettend lief en zwaaien onderweg allemaal naar je. Een aanrader! De route eindigt weer in Kuta, waar je in een barretje of restaurant plaats kunt nemen voor een welverdiend biertje.

#2 Scootertocht langs de noordwestelijke kust

De route langs het noordwesten van Lombok vond ik persoonlijk de mooiste! Omdat het plaatsje Senggigi – waar de route start – niet zoveel voorstelt, had ik niet veel van deze scootertocht verwacht. Echter werd ik aangenaam verrast toen ik de lange slingerweg naar het noorden volgde en op elke bergtop weer een ander waanzinnig uitzicht over de kust had. Waar het zuiden van Lombok vooral gekenmerkt wordt door ruige en rotsige stranden, is het noorden veel groener en zijn de stranden bezaaid met palmbomen.

De route

De scootertocht start je in Senggigi. Vanaf hier hoef je slechts de lange slingerweg richting het noorden te volgen. De route is dus erg gemakkelijk en de wegen waar je op rijdt zijn goed onderhouden. Ik zou aanraden om regelmatig langs de weg te stoppen en te genieten van het geweldige uitzicht over de kust.

Pantai Pandanan

Pantai Pandanan is de ideale plek om even te chillen en wat te eten. Het strand is heel rustig, maar er zijn voldoende tentjes waar je in een bank of hangmat en met een koud biertje in je hand kunt relaxen. Voor een lunch moet je bij Warung Makan Ibuk Ani zijn! Voor €3,- kies je uit een bak een grote, vers gevangen vis uit, die boven een zelfgemaakt vuur wordt bereid. Onwijs lekker en genoeg om met z’n tweeën van te kunnen eten.

Na Pantai Pandanan zijn wij nog een heel stuk verder richting het noorden gereden, maar op een paar mooie rijstvelden na was dit niet de moeite waard. Wel is het erg leuk om tegen 17:00 naar Limasatu Beachside Restaurant and Bar te rijden, waar je onder het genot van een drankje naar de zonsondergang kunt kijken.

#3 Scootertocht naar grote hoogten

Deze route brengt je langs de wat populairdere stranden van het zuiden van Lombok. Het letterlijke hoogtepunt is Bukit Merese, vanaf waar je een 360° uitzicht hebt over Lombok. De route zelf is niet zo mooi als de andere twee en omdat het niet één lange weg is die je kunt volgen, kan het vinden van de juiste weg soms wat lastiger zijn. De wegen zijn over het algemeen goed.

De route

Vanuit het plaatsje Kuta rijd je richting het oosten. Het eerste strand dat je passeert is Pantai Seger, een mooi strand dat de moeite waard is om even voor te stoppen. Vervolgens vervolg je de weg naar Tanjung Aan. Dit is een mooi wit zandstrand en het is heerlijk om hier even te chillen. Toen ik hier was, was het erg rustig, maar toch merk je dat deze plek meer op toeristen is gericht. Veel mooier is Bukit Merese, een heuvel vlak bij Tanjung Aan. Het is een flinke klim omhoog, maar je wordt vervolgens getrakteerd op een 360° uitzicht over Lombok.

Voor een lekkere lunch kun je nog een stukje doorrijden naar Café Fin. Dit cafeetje ligt in het traditionele vissersdorpje Gerupuk, een dorpje waar veel van Lomboks beste surfgolven te vinden zijn. In deze hippe zaak hangt een relaxt sfeertje en de menukaart staat vol met verse fruitsapjes, milkshakes (de Oreo Milkshake is een aanrader!), smoothiebowls en sandwiches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *