Type and press Enter.

De Amalfikust, maar dan anders: een unieke ervaring bij de 3 Brothers Ranch

Vlak bij het dorpje Vietri sul Mare, hoog boven de Amalfikust, ligt een kleine parel verscholen: de 3 Brothers Ranch. Deze paardenranch wordt gerund door de 3 broers Francesco, Mauro en Alessandro. De broers groeiden op in het zuiden van Italië, waar paarden een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse leven waren. Ze maakten van hun passie een manier van leven en verwezenlijkten een lang gekoesterde droom: een eigen paardenranch. Inmiddels kun je op de ranch terecht voor enkele bijzondere ervaringen die jouw reis naar de Amalfikust onvergetelijk zullen maken! De familie verwelkomt je op de paardenranch alsof het je eigen huis is en laten je graag kennis maken dit bijzondere stukje Amalfikust.

Een unieke ervaring

Rond 19:00 arriveren we op de paardenranch van Francesco, Mauro en Alessandro. Boven ons hoofd branden tientallen gloeilampjes en op de achtergrond klinkt een relaxt countrymuziekje. Francesco ontvangt ons hartelijk en biedt ons vanuit zijn houten barretje een drankje aan. Bier, wijn, fris, een cocktail; alles is mogelijk. Ik kies voor de Gin & Tonic gemaakt met Malfy Gin, een gin gemaakt van – je raadt het al – citroenen! Terwijl we van ons drankje nippen genieten we van het betoverende uitzicht over de Amalfikust dat we vanaf de ranch hebben. Even later arriveren ook de andere twee broers Mauro en Alessandro. Alessandro Is duidelijk de jofele van het gezelschap en maakt ons binnen no time aan het lachen. Met ons drankje nog in de hand geven de broers ons een rondleiding over de ranch en laten ze ons de paarden zien.

Na de rondleiding krijgen we twee fantastische borrelplanken voorgeschoteld met kazen en vlezen uit de regio. Ook wordt er een karaf met lokale wijn op tafel gezet. Terwijl de zon langzaam achter de horizon begint te zakken wordt de barbecue aangestoken en komen de warme geuren van het vuur ons tegemoet. Vergezeld door een rijke salade en heerlijk gekruid brood, krijgen we even later de meest malse biefstuk voorgeschoteld. De sfeer zit er goed in, het is gezellig, en net als ik denk dat het niet beter kan, wordt er de allerbeste hamburger ooit op m’n bord gelegd. Ik heb hierna nog net genoeg ruimte om een heerlijk dessert naar binnen te werken, maar dan ben ik helemaal voldaan. We sluiten de avond af met koffie, thee, whisky en amaretto en proosten nogmaals op een fantastische ervaring!

Praktische informatie

Zoals al eerder benoemd kun je bij de 3 Brothers Ranch terecht voor verschillende ervaringen. Wij kozen voor een barbecue (eventueel ook mogelijk als lunch) en hadden een geweldige avond. Voor de barbecue betaal je €40 per persoon. Dit is inclusief onbeperkt drinken (bier, wijn, cocktails, fris, koffie, thee en een digestief), twee flinke borrelplanken, vlees of vis van de barbecue en een dessert.

Je kunt ook met één van de drie broers gaan paardrijden. Hoog boven de Amalfikust geniet je al hobbelend op je paard van waanzinnige panorama’s en ontdek je plekjes die voor veel toeristen onbekend zijn.  Ben je niet zo’n paardenfan, maar wil je wel graag met een lokale gids de lokale schatten van de Amalfikust zien? De broers bieden ook verschillende hike- en trektochten aan! Kijk voor meer informatie op de website van de 3 Brothers Ranch of stuur een mailtje of WhatsApp bericht naar Francesco (info@3brothersranch.it of +393389522482).

Wil je nog meer toffe tips voor de Amalfikust? Lees dan dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *