Type and press Enter.

De 5 meest Kerstige straten van Londen

Kerstig. Ik geloof dat ik dit woord net zelf bedacht heb, maar toch is het de beste benaming die ik Londen in de winterperiode kan geven. Tijdens Kerstmis wordt de stad met behulp van duizenden lichtjes omgetoverd tot een echt wintersprookje. Een aantal straten worden jaarlijks traditiegetrouw in de Kerstsferen gehuld. Ik heb mijn 5 favoriete Kerstige straten in Londen voor je op een rij gezet! De straten grenzen allemaal aan elkaar, dus je kunt gemakkelijk een rondje lopen langs alle kerstdecoratie.

Regent Street

Regent Street wordt jaarlijks versierd met prachtige kerstengelen, ook wel ‘The Spirits of Christmas’ genoemd. Deze engelen zijn geïnspireerd op de eerste centrale kerstlichtjes in Londen in 1954, die boven Regent Street hingen. Op 15 november vindt het officiële evenement plaats waarop de meer dan 300.000 lichtjes worden ingeschakeld. Regent Street leent zich met zijn vele winkels ook goed voor al je kerstinkopen.

Carnaby Street

Carnaby Street is misschien wel één van de meest kenmerkende straten tijdens Kerstmis. Elk jaar wordt de straat namelijk in een ander thema gehuld. Dit jaar was het thema Queen en hingen de lyrics van Freddie Mercury’s Bohemian Rhapsody in grote neonletters boven de straat. Eerdere thema’s waren Braziliaans carnaval, Revolution en Party.  Maar ook de straat net vóór Carnaby Street, Canton Street, is gaaf verlicht met gloeilampen die in alle kleuren van de regenboog oplichten.

Oxford Street

Vijf jaar na Regent Street, in 1959, begon ook Oxford Street met een traditie van jaarlijks terugkerende kerstdecoratie. Deze bekende shopstraat kenmerkt zich tijdens Kerst door de vele paarse en witte lichtbollen die boven de straat hangen. Ook de bomen langs de straat zijn rijkelijk versierd met kerstlichtjes. Oxford Street heeft net als Regent Street een officieel evenement voor het inschakelen van de lichtjes; deze vindt plaats op 6 november. Voor volgend jaar heeft Oxford Street weer een hele andere tentoonstelling van de kerstverlichting in petto.

New Bond Street

Bond Street is met zijn pauwenthema aardig opmerkelijk en mag daarom niet in dit rijtje ontbreken. Je loopt hier onder enorme, witgekleurde pauwenveren door. De straat wordt daarnaast verlicht door de majestueuze ‘kandelaren’, ook met eenzelfde pauwenthema Met voornamelijk dure designwinkels is shoppen in Bond Street niet echt een optie.

South Molton Street

Het kleine zijstraatje South Molton Street is niet zo populair als de bekende Oxford- en Regent Street. Toch is het leuk om een kijkje te nemen in deze voetgangersstraat. Tijdens Kerstmis loop je hier onder feestelijke blauwverlichte bogen door.

Wil je meer lezen over Kerst in Londen? In dit artikel vind je nog meer tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *