Type and press Enter.

Food heaven: Restaurant Temper in Londen

Hoewel ik tijdens mijn vierdaagse citytrip naar Londen in ontzettend veel leuke restaurants gegeten heb, was er toch één mijn absolute favoriet: restaurant Temper. Ik vond dit restaurant zelfs zó goed, dat ik heb besloten om er een heel artikel aan te wijden. Daarom neem ik je mee naar een kelder in SoHo, waar restaurant Temper verstopt zit.

Temper

Temper is een uniek en dynamisch restaurant met heerlijke vleesgerechten, goede muziek en een uitgebreide cocktail- en wijnkaart. De zaak heeft een zogenoemd ‘whole-animal-barbecue concept’. Dit betekent dat ze alleen gehele dieren direct van kleine boerderijen inkopen. Het vlees wordt vervolgens door Temper zelf geslacht. Verser kun je het niet hebben! Er zijn 3 verschillende fillialen van Temper te vinden in Londen; één in SoHo, één in Londen City en één in Covent Garden. Het leuke is dat elke zaak een andere menukaart heeft, met gerechten die passen bij de locatie van het restaurant. Voor de volledige menukaarten kun je een kijkje nemen op de website van Temper.

Trendy en sfeervol

Wij zijn naar het filiaal in SoHo geweest, die volledig is gericht op de Zuid-Amerikaans keuken. We hebben niet gereserveerd, maar de vriendelijke dame die ons helpt geeft aan dat ze nog wel een leuke plek aan de bar voor ons heeft. We besluiten ons te laten verrassen en volgen de serveerster de trap af. Eenmaal beneden zien we direct het pronkstuk van de zaak: een enorme open keuken, midden in het restaurant. De meest fantastische geuren komen ons vanuit een grote barbecue-oven tegemoet. Terwijl op de achtergrond een lekker muziekje klinkt, wijst de serveersters ons twee stoelen aan, direct aan de bar van de open keuken. Wauw, wat een toffe plek is dit! Recht voor onze neus worden de smakelijk uitziende stukken vlees bereid. De ambiance hier is tegelijkertijd sfeervol en trendy.

Food sharing

Temper werkt met een food sharing concept. Het is ten eerste sowieso gezellig om samen wat gerechtjes te delen, maar dit concept geeft je ook de mogelijkheid om je etentje zo goedkoop of duur te maken als je zelf wilt. En dat is best wel fijn met zoveel prijzige restaurants in Londen! Taco’s kosten bijvoorbeeld tussen de 5 en 12 pond en gerookt of gegrilld vlees kost tussen de 7.5 en 16 pond. Mijn favorieten? Flatbread met lamsbout, komijn en youghurt en de nacho’s met krab, appel en venkel. Maar ook de taco’s met geitenkaas en krokante nootjes en flatbread met pulled pork vielen heel goed in smaak!

Last but not least: dessert

Het toetje blijft stiekem altijd mijn favoriete onderdeel van het eten. Ik bestelde het Deep Dish Brigadeiro Cookie en durf wel te zeggen dat dit één van de lekkerste desserts is die ik ooit op heb. En voor een zoetigheidliefhebber als ik, is dat best wel een uitspraak. Helaas konden we de ober niet overhalen om het geheime recept met ons te delen, maar wat was dít lekker! Het dessert is trouwens de rechtse van de twee toetjes hieronder. Het lijkt aan de buitenkant een beetje op crème brûlée, maar het is totaal iets anders.

Ben je op zoek naar nog meer leuke restaurants in Londen? In dit artikel heb ik de lekkerste food hotspots voor je op een rij gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *