Type and press Enter.

De 5 leukste plekken om Kerst in Londen te vieren

Kerst is inmiddels alweer een tijdje achter de rug, maar ik vind het als Kerstliefhebber helemáál niet erg om nog even in de feestsferen te blijven. Afgelopen december bracht ik een paar dagen door in Londen, waar alles op en top Kerst is! Dit zijn de 5 leukste plekken om Kerst in Londen te vieren:

#1 Hyde Park Winter Wonderland

Hyde Park, één van de acht Royal Parks in Londen, wordt elk jaar omgetoverd tot een Winter Wonderland. Mijn verwachting: een gezellige kerstmarkt in het park, met wat kraampjes die eten en kerstspulletjes verkopen. De realiteit: een soort kerstmarkt en kermis ineen, met enorme achtbanen, attracties, theater, shows, een schaatsbaan, allerlei eettentjes, een biertuin en live muziek. Oh ja, een aantal kerstkraampjes staan er ook. Hyde Park Winter Wonderland is echt gigantisch en er is voor jong en oud ontzettend veel te doen. Wij zijn er een keertje overdag en een keer ’s avonds geweest. Toch is het het leukste om ’s avonds te gaan; dan is het gezellig, levendig en staan alle kerstlampjes natuurlijk aan.

#2 Feestelijke straten

Tijdens de kerstperiode worden veel straten in Londen feestelijk versierd met lampjes, slingers en tierelantijntjes. Er zijn een aantal straten die jaarlijks traditiegetrouw kerstversiering ophangen. Meestal is er ook een officiële ceremonie om de lampjes in deze straten te ontsteken. Boven bijvoorbeeld Regent Street hangen elk jaar prachtig verlichte kerstengelen. Ook het bekende Oxford Street wordt jaarlijks uitbundig versierd met gekleurde lichtbollen. Wil je meer informatie over deze en andere verlichte straten? Ik heb een artikel geschreven over de 5 meest kerstige straten van Londen! Deze lees je hier.

#3 Kerstmarkten

Verspreid over Londen vind je tijdens de Kerstperiode een hoop leuke kerstmarkten. In schattige houten chaletjes wordt – net als op de traditionele Duitse kerstmarkten – heerlijk eten, warme glühwein, bier en presentjes voor onder de boom verkocht. Voor dergelijke kerstmarkten geldt meestal dat als je er één hebt gezien, je ze allemaal hebt gezien. Toch vind ik het altijd leuk om over deze gezellige markten te struinen. Langs rivier de Theems, vlak bij de Londen Eye, staat bijvoorbeeld ieder jaar de Southbank Centre Winter Festival. Ook op Leicester Square kun je een grote, traditionele kerstmarkt vinden. Vlak bij de Tower Bridge ligt de kerstmarkt Christmas by the River.

#4 Schaatsbanen

Na al die extra kerstkilo’s kan een beetje schaatsen geen kwaad. Alleen al kijken naar de schaatsers die soepel over het ijs glijden, angstvallig aan de reling vast houden of juist pijnlijk onderuit gaan, vind ik genieten. Voor wie zich ook op het ijs durft te begeven, kan dit op verschillende plekken in Londen doen. Bij Somerset House kun je, omgeven door dit prachtige klassieke complex, bijvoorbeeld gaan schaatsen. Ook naast de Tower of Londen – die al dienst heeft gedaan als onder andere fort, paleis en staatsgevangenis – ligt een schaatsbaan. Reuzenradliefhebbers kunnen vlak naast de Londen Eye schaatsen.

#5 Kerstdecoratie

Aan kerstdecoratie is in Londen geen gebrek! Op Trafalgar Square staat sinds 1947 elk jaar een kerstboom die meer dan 20 meter hoog is. Dit is een geschenk van Noorwegen als dank voor de steun van de Britten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gezellige Covent Garden, waar veel eettentjes zitten, wordt versierd met grote kerstballen en- strikken. Ook de Londenaren zelf lopen in de winter schaamteloos rond in foute kersttruien en met gekke kerstmutsen op. Veel mensen zeggen dat ook Harrods prachtig wordt versierd tijdens de kerstperiode. Wij vonden Harrods mooi, maar de hoeveelheid versiering en de kerstafdeling vonden we tegenvallen. Het is in ieder geval gegarandeerd dat je helemaal in de kerststemming komt als je door Londen loopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *