Type and press Enter.

De 5 meest Kerstige straten van Londen

Kerstig. Ik geloof dat ik dit woord net zelf bedacht heb. Toch is dit wel het perfecte woord voor Londen in de winterperiode. Tijdens de Kerst wordt de stad met behulp van duizenden lichtjes namelijk omgetoverd tot een echt wintersprookje. Een aantal straten worden jaarlijks traditiegetrouw in de Kerstsferen gehuld. In dit artikel lees je over mijn 5 favoriete Kerstige straten in Londen! De straten grenzen allemaal aan elkaar, dus je kunt gemakkelijk een rondje lopen langs alle kerstdecoratie.

Regent Street

Regent Street wordt jaarlijks versierd met prachtige kerstengelen, ook wel ´The Spirits of Christmas´ genoemd. Deze engelen zijn geïnspireerd op de eerste centrale kerstlichtjes in Londen in 1954, die boven Regent Street hingen. Op 15 november vindt het officiële evenement plaats waarop de meer dan 300.000 lichtjes worden ingeschakeld. Regent Street leent zich met zijn vele winkels ook goed voor al je kerstinkopen.

Carnaby Street

Deze straat is misschien wel één van de kenmerkendste tijdens Kerst. Elk jaar wordt Carnaby Street in een ander thema gehuld. Dit jaar was het thema Queen en hingen de lyrics van Freddie Mercury’s Bohemian Rhapsody in grote neonletters boven de straat. Eerdere thema’s waren Braziliaans Carnival, Revolution en Party.  Maar ook de straat net vóór Carnaby Street, Canton Street, is gaaf verlicht met gloeilampen die in alle kleuren van de regenboog veranderen.

Oxford Street

Vijf jaar na Regent Street, in 1959, begon ook Oxford Street met een traditie van jaarlijks terugkomende kerstdecoratie. Deze bekende shopstraat kenmerkt zich tijdens Kerst door de vele paarse en witte lichtbollen die boven de straat hangen. Ook de bomen langs de straat zijn rijkelijk versierd met kerstlichtjes. Oxford Street heeft net als Regent Street een officieel evenement voor het inschakelen van de lichtjes; deze vindt plaats op 6 november. Voor volgend jaar heeft Oxford Street weer een hele andere tentoonstelling van de kerstlichtjes op de planning staan.

New Bond Street

Bond Street is met zijn pauwenthema toch ook aardig opmerkelijk. Je loopt hier onder enorme, witgekleurde pauwenveren door. De straat wordt daarnaast verlicht door de majestueuze ´kandelaren´ die hier hangen, ook in pauwenthema gehuld. Met zoveel dure designwinkels is shoppen in Bond Street niet echt een optie.

South Molton Street

South Molton Street is, in vergelijking tot de bekende Oxford- en Regent Street, een wat kleiner zijstraatje, alleen bestemd voor voetgangers. Tijdens de Kerst loop je hier onder deze feestelijke blauwverlichte bogen door.

Wat is jouw favoriete straat in Londen tijdens kerst? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *