Type and press Enter.

Doen in de buurt van Rovaniemi, Finland

In de winterperiode is Fins Lapland magisch! Door de enorme laag sneeuw, witte dennenbomen en (hele) koude temperatuur waan je je hier in een wintersprookje. De stad Rovaniemi wordt ook wel de toegangspoort tot Lapland genoemd. Deze plaats trekt in de winter veel bezoekers die met een sneeuwscooter, husky of rendier een tocht maken door het dikke pak sneeuw. Deze tochten zijn de grote trekpleisters van de stad. Zelf bezocht ik Rovaniemi in de herfst, toen er nog bijna geen sneeuw lag. Gelukkig zijn er in Rovaniemi zonder sneeuw ook leuke dingen te ondernemen!

De leukste activiteiten doe je overigens net buiten Rovaniemi. Het centrum van de stad is namelijk niet heel bijzonder. Op een klein winkelcentrum en een paar restaurantjes na, is hier niks te zien of te doen. Ik ben er geweest, maar vond het niet de moeite waard. Als je naar Rovaniemi gaat, kun je je dus beter focussen op alle leuke dingen die je in de buurt van de stad kunt doen. Op de website van Rovaniemi vind je ook een uitgebreide lijst met leuke activiteiten. Dit zijn mijn 3 favoriete dingen om te doen:

#1 Arctic Circle Husky Park

In het Arctic Circle Husky Park park ontmoet je de rasechte Siberische husky’s en hun puppy’s! Het park geeft onderdak aan ongeveer 100 van deze trouwe viervoeters. Ze worden hier getraind voor de husky safari’s, waarbij er volop aandacht is voor de gezondheid en het welzijn van de dieren. In de winter kun je bij het park de populaire husky tochtjes maken, maar ook in de lente, zomer en herfst is het park een bezoekje waard. Je mag namelijk bijna alle husky’s en hun puppy’s aaien en knuffelen! In de zomer kun je overigens ook – mits het onder de 15º is – een husky safari maken in een speciaal zomerwagentje. Toegang tot het Husky Park kost voor volwassenen €10,- per persoon.

#2 Santa Claus Reindeer

Ook rendierpark Santa Claus Reindeer is hoofdzakelijk in de winter populair. Tijdens een rustige rendiertocht door de sneeuw leun je lekker achterover in je slee en geniet je onderwijl van het winterwonderland om je heen. Echter kun je eveneens buiten de winterperiode een bezoekje brengen aan het park om de beestjes te aaien en te voeren. En ja, ook hier huppelen geregeld kleine rendiertjes rond! Het personeel van Santa Claus Reindeer vertelt je graag meer over het dagelijks leven van de dieren. Het park rekent een toegangsprijs van €5,- per persoon.

#3 Santa Claus Village

En dan last but not least: Santa Claus Village! In dit grote kerstdorp kun je de kerstman in levende lijve ontmoeten. Bezoek zijn hoofdpostkantoor of neem een kijkje nemen bij één van de restaurants of winkeltjes. Ook loopt de poolcirkel dwars door Santa Claus Village heen. Vergeet dus niet om deze over te steken! Santa Clause Village is elke dag van het jaar geopend en gratis toegankelijk. Ik vond het leuk om het dorp in de herfst te bezoeken, maar het échte kerstgevoel krijg je hier pas in de winter. Bedolven onder de sneeuw ziet het dorp er namelijk magisch uit! Santa Claus Village wordt overigens vaak verward met Santa Park, dat 2 kilometer verderop ligt. Dit park is vooral voor kleine kinderen bedoeld en rekent een flinke toegangsprijs: €34,- euro voor volwassenen en €28,- voor kinderen van 3 tot 12 jaar oud. Santa Park is alleen van half november tot half januari geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *