Type and press Enter.

Mijn 6 favoriete plekjes in Brugge, België

Het historisch centrum van Brugge is als middeleeuwse stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Helaas wordt deze authentieke plek inmiddels overvallen door drommen toeristen. Maar dat neemt niet weg dat Brugge nog altijd een pittoreske en romantische bestemming is! Alle grachtjes, oude geveltjes, kinderkopjes en kleine straatjes hebben ontzettend veel charme. Dit zijn mijn 6 favoriete plekjes in Brugge:

Het perfecte plaatje bij het Bonifaciusbruggetje

Het charmante Bonifaciusbruggetje ligt verstopt achter de Onze Lieve Vrouwenkerk. Om hier te komen wandel je via de Gruuthusestraat richting het het Guido Gezelleplein en sla je net voor de Onze Lieve Vrouwekerk linksaf. Vervolgens volg je het smalle wandelpad tot aan het bruggetje. Dit idyllische plekje is heerlijk om even te genieten van de rust en te kijken naar de rondvaartboten die – volgepropt met toeristen – voorbij varen. Houd je camera gereed voor een paar mooie kiekjes.

Goed stuk vlees bij Bistro de Schaar

Bij Bistro de Schaar kun je terecht voor een stuk mals vlees of een smaakvolle vis. De chef bereidt de gerechten boven het haardvuur dat midden in het restaurant staat. Hoe tof is dat! De grill geeft het vlees en de vis een heerlijke houtskool smaak. Bistro de Schaar is ontzettend sfeervol ingericht en de ober doet er alles aan om je een fantastische avond te bezorgen. Dit rustieke zaakje ligt net buiten het toeristische centrum van Brugge; wat mij betreft een plus.

Stukje geschiedenis in het Begijnhof

Het ‘Prinselijk Begijnhof ten Wijngaarde’, gesticht in 1245, werd vroeger bewoond door de begijntjes; vrouwen die samen een vrije religieuze gemeenschap vormden. Op dit moment wonen hier zusters van de kloostergemeenschap Sint-Benedictus en enkele alleenstaande Brugse vrouwen. In het Begijnhof kun je nog steeds een indruk krijgen van hoe het dagelijkse leven er hier vroeger uit zag. Je kunt tegen een kleine betaling een kijkje nemen in één van de huisjes, nog geheel in de oudtijdse sfeer gehuld. De vredige binnentuin, witte geveltjes en ogenschijnlijke stilte creëren een prettige en serene omgeving.

Hip lunchen bij de Sanseveria Bagelsalon

Alles aan de Sanseveria Bagelsalon is vintage! Van het hippe ‘huiskamergevoel’ interieur tot aan de old school muziek die op de achtergrond wordt gedraaid. Het lunchtentje serveert heerlijke bagels én een dagelijkse selectie van huisgemaakte dessertjes. Vooral de warme appelcrumble is echt to die for! Die krijg je zelfs na een enorme bagel nog met gemak weg. 

Romantisch dineren bij Tapasbar Est

In dit knusse Mexicaanse restaurantje bestel je onder het genot van een wijntje een aantal heerlijke gerechtjes om te delen. De gerechten, die prachtig worden opgemaakt met eetbare bloemen, zijn een kunstwerk op zich. Start je diner met het plankje met verschillende stukken kaas en vlees en bestel daarna wat Mexicaanse gerechten van de geringe selectie op de menukaart. Tapasbar Est is zowel van binnen als van buiten klein en sfeervol. Kies beneden of op de eerste verdieping één van de intieme tafeltjes uit.

Biertjes proeven bij Bourgogne des Flandres

Denk je aan België, dan denk je aan bier! Het land staat van oudsher bekend om de grote diversiteit aan biersoorten. Het drinken van het koude, goudgele drankje kan dus niet ontbreken tijdens je bezoek aan Brugge. Wij deden dit bij brouwerij Bourgogne des Flandres. Een aanrader is het proeverijtje, waarbij je 6 kleinere biertjes kunt proberen. Het voordeel van deze brouwerij is dat hij aan één van de ‘reien’ – een ander woord voor de kanaaltjes die door het centrum lopen – van Brugge ligt. Dat is genieten op een zonnige dag! Je kunt ook een rondleiding door de brouwerij krijgen. Brugge heeft nog vele andere leuke brouwerijen waar je een kijkje kunt nemen en een lekker biertje kunt drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *