Type and press Enter.

Central Park New York: een sfeerimpressie van lente en winter

Central Park is een prachtig stadspark midden in Manhattan, New York. Met zo’n 25 miljoen bezoekers per jaar is dit het meest bezochte park in de Verenigde Staten. Je kunt gerust een dagje uittrekken voor een bezoek aan Central Park, want met een oppervlakte van 341 hectare ben je wel even zoet. Of je nu te voet, met de fiets of de segway het park doorkruist, er zijn genoeg mooie plekjes om te ontdekken. In Central Park verdwijnen de geluiden van toeterende auto’s en laaiende sirenes al snel naar de achtergrond en kun je echt even ontsnappen aan de drukte van het New Yorkse leven.

Seizoenen

Elk nieuw seizoen betekent voor Central Park een nieuw aanzien, een nieuwe ambiance en nieuwe pracht. Ik heb Central Park zowel in de lente als in de winter bezocht.

De winterperiode is een geweldige tijd om naar Central Park te gaan! Schaatsbanen, sneeuwbalgevechten, sleetje rijden en warme chocomel mét slagroom zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een heerlijk dagje uit. En dat alles terwijl je omgeven wordt door prachtige natuur. Zeker als het gesneeuwd heeft verandert het park in een echt winterwonderland! De ondergesneeuwde bomen, bankjes en gebouwen creëren een fotogeniek plaatje.

Maar ook de lente blaast Central Park nieuw leven in. Ijsschaatsen worden vervangen door rollerschaatsen en kale boomtakken groeien vol met lentebloesem. Lente betekent levendigheid en Central Park is in deze tijd een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Maar goed, no more words needed, want soms zegt een foto meer dan duizend woorden… toch? Dit is een kleine sfeerimpressie van het prachtige stadspark van New York, in de winter- en de lenteperiode. Hopelijk overtuig ik je nu nóg meer om toch eens naar New York te gaan, ongeacht het seizoen!

Winter

Lente

Wat is jouw favoriete seizoen om Central Park te bezoeken? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *