Type and press Enter.

5 Redenen waarom je New York tijdens kerst moet bezoeken

Kerst in New York is magisch! De stad ademt kerstmis en – voor kerstliefhebbers als ik – is het fantastisch om deze sfeer te ervaren. Ik geef je 5 redenen om deze winter nog te gaan:

#1 Dyker Heights

Met stip op nummer 1: Dyker Heights. Dit is dé walhalla voor echte kerstfanaten. Dyker Heights is een woonwijk gelegen in Brooklyn. De huizen in deze wijk houden jaarlijks met Kerstmis een competitie wie zijn of haar huis het mooiste kan versieren. Het resultaat hiervan is een wijk vol huizen die compleet en over-the-top in Kerststijl gehuld zijn. Overal hoor je vrolijke kersthits door de speakers schallen en zie je mooiste en gekste kerstversieringen die je maar kunt bedenken. Alles is gedecoreerd met lichtjes, enorme kerstmannen en lichtgevende beeldjes. Ga in de avond om de wijk op z’n allermooist te zien! Er worden veel tours aangeboden door de wijk, waar je al gauw zo’n €50,- voor betaalt. Echter kun je gemakkelijk op eigen houtje deze kerst-tastische woonwijk verkennen. De huizen bevinden zich tussen 11th Avenue tot 13th Avenue en van 83rd tot 86th Street. Er zijn verschillende metrolijnen die je naar deze buurt kunnen brengen. Vanaf het metrostation moet je nog zo’n 15 minuten lopen om de woonwijk te bereiken. Via een bruggetje steek je de de snelweg over en dan ben je er.

kerst

#2 Kerstversieringen

In de winterperiode staat alles in New York in het teken van Kerst. Denk aan levensgrote kerstballen, bewegende winkeletalages, gigantische kerstbomen, gezellige kerstmarkten en o-ver-al lichtjes! De jaarlijks terugkerende kerstboom op Rockefeller Center is één van de meest populaire attracties tijdens Kerstmis. Dit is dan ook een enorme boom, versierd met meer dan 50.000 lichtjes! Tegenover Rockefeller Center wordt, op de muur van Saks Fifth Avenue, een grote lichtshow gegeven. Warenhuizen zoals Macy’s, Bloomingdales, Bergdorf Goodman, Barney’s of Saks Fifth Avenue pakken elk jaar weer uit met prachtig versierde etalages, die elk hun eigen verhaal vertellen.

kerst
kerst

#3 Central park

Central Park is het hele jaar door een heerlijke plek. Elk seizoen krijgt het park weer een hele andere en unieke uitstraling. In de wintertijd wordt Central Park een waar winterwonderland! Wij hadden het geluk dat het de hele dag aan het sneeuwen was toen we er waren. Het is dan net alsof je je in een wintersprookje bevindt; ondergesneeuwde bomen en bankjes, kinderen die sleetje rijden of sneeuwbalgevechten houden, grote schaatsbanen waar stelletjes hand in hand over het ijs glijden en chocomel met slagroom drinken om op te warmen. Central Park is erg groot en er zijn verschillende manieren om het park te bezichtigen. Wij hebben ervoor gekozen om te voet te gaan.

kerst

#4 Schaatsbanen

Op verschillende plekken in de stad – zoals Rockefeller Center, Central Park of Bryant Park – kun je in de winterperiode schaatsen. De prijzen voor het huren van schaatsen en de toegang tot het ijs zijn belachelijk duur (denk aan zo’n $40 per persoon), dus ik zou niet aanraden om zelf het ijs op te gaan. Echter geven deze ijsbanen een leuke sfeer en vaak kan het kijken naar de schaatsers net zo vermakelijk zijn.

kerst

#5 Sfeer

In Nederland heb ik door het gebrek aan kerstversiering en sfeer bijna nooit het ‘echte kerstgevoel’. Gelukkig is dit in New York alom aanwezig! Kerst is een belangrijk feest voor Amerikanen. Alle restaurants, winkels, hotels en huizen besteden aandacht aan kerstversiering en de inwoners van het land zijn heel december vrolijk en opgetogen. Neem voor het ultieme kerstgevoel eens een kijkje bij Santaland in Macy’s of ga eten bij Rolf’s restaurant. Het plafond van dit restaurant is namelijk bezaaid met kerstballen- en lichtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *