Type and press Enter.

De mooiste snorkelplekjes op Curaçao

Op Curaçao kun je fantastisch snorkelen! Op slechts een paar meter onder het wateroppervlak bevind je je al in een compleet andere wereld. Een wereld vol kleurrijk koraal, bijzondere vissen en – als je geluk hebt – zeeschildpadden. Eigenlijk kun je bijna overal op het eiland mooi snorkelen. Dit waren mijn 4 hoogtepunten:

Tip: Ondanks dat sommige strandjes snorkels verhuren, is het aan te raden om van te voren je eigen snorkelsetje aan te schaffen. Je bent dan veel goedkoper uit én het is wat hygiënischer.

Tugboat

In het water van de Caracas Baai ligt op zo’n 5 meter diepte Tugboat. Deze plek is vernoemd naar een sleepboot die er een aantal jaren geleden gezonken is. Er is hierdoor een hele toffe snorkel- en duikplek ontstaan. Dit is de ideale plek om de levendige onderwaterwereld van het eiland te ontdekken, want een wrak trekt ontzettend veel vissen aan! Met de auto geraak je via een ruige weg bij het kleine en rustige Tugboat Beach. Je kunt het strand herkennen aan het grote marineschip dat in het water ligt. Je moet een klein eindje zwemmen om uiteindelijk bij de gezonken boot te komen.

Playa Grandi

Als je tussen zeeschildpadden wilt snorkelen, dan moet je bij Playa Grandi zijn! Dit strand ligt aan de westkust van het eiland. Het strand is niet geschikt voor een dagje zonnen, maar het is absoluut de moeite waard om er te gaan snorkelen. De vissers die hier wonen bereiden hun vangst op het strand en gooien vervolgens de restjes vis in het water. Schildpadden komen op deze restjes vis af, dus de kans is groot dat je de kleurrijke onderwaterdieren hier ziet. Probeer wat vroeger op de dag te gaan, dan zijn er de meeste schilpadden en is het nog niet zo druk.

Jan Thiel Beach

Bij het populaire Jan Thiel Beach kun je een grote verscheidenheid aan koraal en vissen zien. Het water bestaat hier uit twee ondiepe delen, met daartussenin een heel diep gedeelte. Je kunt het water het beste betreden via de afdaling tussen de restaurants Zanzibar en Tinto in. Vervolgens zwem je over het diepe gedeelte heen, wat een soort zwart gat onder je voeten lijkt te zijn. Eenmaal verderop kom je bij het rif terecht. Dit is een plek met prachtig koraal en veel vissen. Als je geluk hebt duikt er nog wel eens een zeeschildpad op.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is het kleine bounty-eiland gelegen aan het rechter uiteinde van Curaçao. Hier kun je alleen per boot komen. Klein Curaçao is – met haar prachtige witte zandstrand – de ultieme plek om te relaxen. Echter moet je ook de zee even induiken, want de kans is groot dat je hier zeeschildpadden ziet! De meeste boottrips naar het eiland verzorgen een BBQ lunch. Na afloop hiervan worden de schildpadden gelokt door de restjes van de BBQ in het water te gooien. Wij zijn met de organisatie Breeze naar het eiland gevaren. Deze boottocht is iets goedkoper dan andere aanbieders en ook wat intiemer; hier kunnen maximaal 30 mensen op, terwijl je bij andere boottochten al gauw met 60 tot 80 man bent. Een aanrader!

Lees ook: Curaçao: eten, relaxen en slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments

  1. Bedankt voor de mooie foto’s en de snorkeltips! Curaçao staat nog altijd op mijn bucketlist, het eiland lijkt zo mooi. De Tugboat klinkt interessant, ik vind plaatsen waar een boot gezonken is altijd gaaf om te zien. Ik zal het artikel doorsturen naar mijn vriend, hopelijk wordt dit onze volgende vakantiebestemming!

    1. Graag gedaan! Curaçao is altijd een heerlijk eiland om vakantie te vieren. Genoeg te doen, maar ook genoeg tijd voor ontspanning! En in deze coronatijd is het in ieder geval een bestemming waar je nog wel heen kunt reizen.