Type and press Enter.

De 5 beste viewpoints over New York City

De skyline van New York is – dankzij een verzameling enorme wolkenkrabbers en andere aanzienlijk imposante gebouwen – erg indrukwekkend! Dit zijn mijn 5 favoriete plekjes om te genieten van het verbazingwekkende uitzicht over de stad:

#1 High Line Park

High Line Park bevindt zich bovenop een verhoogde treinrails. Vanaf dit park heb je een geweldig uitzicht over Manhattan en de Hudson rivier. De spoorlijn, die zo’n 2,3 kilometer lang is, is beplant met een hoop groen. Je kunt hier dus lekker wandelen én genieten van het mooie uitzicht. Het park ligt 9 meter boven de grond en is bereikbaar via een aantal liften en trappen. Het bijzondere van High Line Park is dat je je als het ware ‘boven’ de stad bevindt. Je kunt hier dus in alle rust kijken naar de drukte en bedrijvigheid van het centrum van New York.

#2 Observation decks: 360° views

Tsja… hoe standaard het ook is, het gaafste uitzicht over New York heb je nog altijd vanaf een observation deck. Met een lift ga je zo’n 70 tot 100 verdiepingen de lucht in en word je beloond met een 360º uitzicht over de stad. Een observation deck heb je op bijvoorbeeld Rockfeller Center (Top of the Rock) en het Empire State Building. Het is altijd verstandig om je tickets vooraf op internet te bestellen; scheelt je weer een wachtrij.

#3 Op de ferry naar Staten Island

Vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week vaart er een gratis ferry naar Staten Island – één van de vijf stadsdistricten van New York. Vanaf de ferry heb je een subliem uitzicht over de skyline van New York. De boot vaart overigens ook vrij dicht langs het Vrijheidsbeeld! Op Staten Island zelf kun je even een rondje lopen en een gratis honkbalwedstrijd bijwonen van de Staten Island Yankees. Hetzelfde uitzicht over de skyline heb je trouwens ook als je de ferry naar Liberty Island en Ellis Island neemt. Deze overtocht is betaald, maar heeft als bijkomstigheid dat het je toegang verleent tot het eilandje waarop The Statue Of Liberty staat. Als je het Vrijheidsbeeld dus écht van dichtbij wil zien, neem dan deze ferry! Je kunt zo lang op Liberty Island en Ellis Island blijven als je wilt, je pakt gewoon de volgende ferry terug die voorbij vaart. 

#4 Brooklyn Bridge

Ook Brooklyn Bridge kan niet ontbreken in dit rijtje. Het uitzicht vanaf de brug is fenomenaal! Je komt hier gemakkelijk te voet of met de fiets. Misschien nog wel leuker is Brooklyn Bridge Park, dat pal onder de brug én aan het water ligt. Strijk lekker neer op het gras, geniet van het zonnetje of slenter over één van de wandelpaden langs de rivier. Met het prachtige uitzicht over Manhattan erbij is het hier prima vertoeven.

#5 Roosevelt Island Tram

De Roosevelt Island Tram is een kabelbaan die je over de East River naar het kleine Roosevelt Island brengt. Vanuit de zwevende ’tram’ heb je natuurlijk een spectaculair uitzicht over the Big Apple. Maar ook vanaf Roosevelt Island zelf heb je een gaaf uitzicht op de stad! Voordeel van deze tram is dat de toegang gratis is als je een Unlimited MetroCard hebt. Grote kans dat jij deze kaart als toerist al hebt aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *