Type and press Enter.

Verborgen pareltje in New York – Restaurant El Quinto Pino

New York heet niet voor niets ‘The City That Never Sleeps’. Het is een bruisende, levendige stad met een enorme keus aan gezellige restaurantjes en cafeetjes. Helaas is de drukte en snelheid van het New Yorkse leven alom voelbaar. Restaurants proberen zoveel mogelijk tafels op een avond te draaien en daarom zit rustig tafelen er meestal niet bij. Zodra je de laatste hap van je voorgerecht op hebt, kan het hoofdgerecht alweer op tafel staan. Binnen een uur sta je vervolgens buiten met een volle maag, maar zonder een gezellige avond dineren. Gelukkig vond ik in het dynamische New York een restaurantje waar je wél avondvullend kunt genieten van fantastisch eten: restaurant El Quinto Pino.

El Quinto Pino

restaurant

Restaurant El Quinto Pino is een tapasrestaurant in Manhattan. In 2007 is deze zaak opgericht door Alex Raij en Eder Montero, die naast eigenaars ook de twee chefs van het restaurant zijn. Ik ben dol op tapas, dus vol goede hoop gingen wij op pad. Het restaurant is gemakkelijk bereiken met de metro. Echter hadden we het restaurant zelf bijna over het hoofd gezien; de ingang is klein en valt nauwelijks op. In de rest van het tentje is het overigens niet heel veel anders. Er staan hoogstens 10 tafels in een sfeervol ingerichte ruimte. Maar juist dit zorgt voor de fijne en intieme ambiance van restaurant El Quinto Pino. Het drukke leven van New York verdwijnt hier al gauw volledig naar de achtergrond. Wij werden direct erg welkom ontvangen en kregen een tafeltje voor 2 achterin toegewezen. En nadat we de eerste gang geserveerd kregen, werd het ons overduidelijk dat de eigenaars veel passie steken in hun zaak.

De menukaart

Op de menukaart van El Quinto Pino vind je een ruime keus aan tapasgerechtjes die je makkelijk met elkaar kunt delen. Het leuke van deze kaart is dat er allerlei traditionele Spaanse gerechten op staan, waar de chefs hun eigen draai aan hebben gegeven. Je krijgt unieke gerechten voorgeschoteld, die keer op keer weer verrassen. Zo aten wij bijvoorbeeld lamsspiesjes in een Moorse marinade, ‘shepards pie’ kroketjes, salchichon worst met gegrilde artisjok en een zee-egel sandwich. Natuurlijk sloten we het diner af met een warme crème brûlée. Alle gerechten die wij hebben geproefd waren heerlijk van smaak en bijzondere variaties op traditionele tapasgerechten.

Conclusie

El Quinto Pino is een ontzettend fijn restaurant waar je lekker lang kunt tafelen. De bediening is erg vriendelijk en er hangt een intieme sfeer. Voor een avondje uit ben je hier dus aan het juiste adres! El Quinto Pino is van maandag tot en met zondag geopend, dus je kunt de hele week genieten van de geweldige tapas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *