Type and press Enter.

Typisch Fins: ga outdoor barbecueën!

Midden in de natuur een kampvuur maken is in Nederland ondenkbaar. Je bent zelfs €280,- euro armer als je dit wel probeert. Hoe gezellig het idee van marshmallows roosteren rond een kampvuur dus ook is, in Nederland kun je dit beter niet doen. Finland houdt er daarentegen hele andere tradities op na. Het is zelfs erg populair onder de Finse inwoners om in de wilde natuur te barbecueën. Voor deze traditie hoeft het echt niet warmer te zijn dan 20°. Nee, ook bij temperaturen rond het nulpunt kruipen de Finnen rond het warme kampvuur om wat worstjes te grillen. Outdoor barbecueën is hier heel gewoon en geloof me… het is ook nog eens heel leuk!

Hoe, wat en waar

Finland kent ontzettend veel natuurparken. In bijna al deze parken, waar je overigens altijd gratis naar binnen kunt, zijn een aantal openbare kampvuur plaatsen. Meestal is op de kaart van het park wel te zien waar deze plekken te vinden zijn. Zelf ik heb ik in natuurpark Koitelinkoski, in de buurt van de stad Oulu, gebarbecued. Maar ook in grotere nationale parken waar ik ben geweest kwam ik kampvuurplaatsen tegen. Omdat de kampvuren zo vaak gebruikt worden, branden ze dikwijls al als je arriveert. Lekker makkelijk dus! In de buurt is altijd een hutje te vinden waar meer hout ligt om het vuur brandend te houden. Ook een barbecue rooster is aanwezig en er ligt meestal een soort tang of vork om het vlees mee om te draaien. Zelf neem je eten, drinken en eventueel wat servies mee.

Waarom?

Misschien is het idee van outdoor barbecueën in de winterkou niet direct aanlokkelijk. Toch moet je dit een keer doen als je Finland bezoekt! De kampvuurplaatsen liggen vaak op prachtige locaties aan het water, dus je wordt altijd omgeven door fraaie natuur. Daarnaast heeft het echt wel wat om met je familie, vrienden of geliefde rond het vuur te kruipen, wat vlees te roosteren en te genieten van het schitterende Finse landschap. Doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *