Type and press Enter.

Verborgen pareltje in Valencia: Taberna la Sénia

Soms eet ik in een restaurant zó lekker, dat ik er wel een heel artikel aan kan wijden. Taberna la Sénia was zo’n zaakje! Het restaurant ligt in het centrum van Valencia, vlak bij la Lonja de la Seda en Mercado Central. Een typisch Spaans, piepklein zaakje, waar je aan één van de hoge tafels of in het raamkozijn plaats kunt nemen. Het restaurant serveert heerlijke tapas gemaakt van verse producten die dagelijks bij Mercado Central gekocht worden. In 2013 is la Sénia zelfs in de Michelingids genoemd! Taberna la Sénia is echt een hidden gem tussen de vele tapaszaakjes in Valencia.

Het restaurant

Binnenkomen bij Taberna la Sénia voelt als thuiskomen. Het is een klein, kneuterig zaakje, met een nog veel kleiner keukentje. Binnen is er slechts plek voor 5 houten tafeltjes. Je kunt aan één van de hoge tafels gaan zitten óf jezelf lekker innestelen op het bankje in het raamkozijn; zeker als de ramen helemaal openstaan zit je hier ontzettend leuk. Ook buiten in het steegje staan nog enkele tafeltjes. Alleen al de typische Spaanse inrichting van la Sénia vond ik geweldig. Lekker Spaans en lekker knus. De bediening van het restaurant is daarnaast erg vriendelijk. Je kunt hier rustig tafelen en op je gemakje een aantal tapasgerechtjes bestellen om te delen.

Het eten

Het eten bij la Sénia is in één woord: ‘wauw’. Van verse producten afkomstig van Mercado Central worden hier elke dag overheerlijke tapasgerechten bereid. Mijn favoriet? Noedels gemaakt van zeekat, gemarineerd in huisgemaakte pesto. Wij wisten overigens niet precies wat we bestelden (‘Cuttlefish ‘Noodles’ with Homemade Pesto, zal wel lekker zijn toch?’). Cuttlefish, ook wel zeekat, is een weekdier en bij la Sénia hebben ze van dit dier noedels gemaakt. Wat een bijzonder gerecht! Heel brutaal heb ik gevraagd of ik een foto van de zeekat mocht maken toen deze nog op de plaat lag. Zo kun je een idee krijgen van hoe het weekdier eruit ziet voordat deze bereid is.

tapas
tapas

Ook aten wij gegrild varkensvlees in een marinade van ‘Galana’ (een donker biertje uit Valencia) en gemende groenten die langzaam in wijn gekookt waren. Beide gerechten waren ongelofelijk smaakvol. Ohja, ook de Sénia Mix – ham, kaas, olijven en zongedroogde tomaten in een grote pot olijfolie – en de aardappeltjes met pittige saus waren lekker! Tja, wat was er eigenlijk niet goed? Op de kaart van la Sénia staan nog veel meer tapasgerechtjes en plankjes met verschillende hammen en kazen. Alle gerechten zijn prima betaalbaar.

tapas
tapas

Verborgen pareltje

Als je tijdens je reis naar Valencia écht Spaans en écht lekker wil eten, ga dan tapas proeven bij Taberna la Sénia! Ik ben een echte tapas fan en zelden heb ik tapas van deze kwaliteit op. In een typisch Spaanse en knusse omgeving eet je hier op je gemakje de lekkerste gerechtjes van de kaart. Het restaurant is niet heel bekend bij toeristen en is dus echt nog een verborgen pareltje in Valencia. Taberna la Sénia is elke dag geopend voor lunch en diner. Je kunt hier van te voren niet reserveren. Kijk voor meer informatie op de website van het restaurant.

Op zoek naar nog meer restauranttips voor Valencia? In dit artikel vind je de 9 leukste tapasbarretjes en restaurants van de stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *