Type and press Enter.

Hoteltip Marrakesh: Riad Spa Sindibad

Goed, om mee te beginnen: waar komt de term ‘riad’ nu eigenlijk vandaan? In Marokko wordt de term ‘riad’ gebruikt om elk gebouw of verblijf met een tuin in het midden te omschrijven. In Marrakesh zijn er tientallen van deze traditionele Marokkaanse huizen te vinden waar je tijdens je reis kunt overnachten. De riads zijn ontzettend mooi en in typische Marokkaanse stijl ingericht. En nog veel beter: slapen in een riad is helemaal niet duur! Na een hoop research tussen het enorme aanbod van riads in Marrakesh, kozen wij er uiteindelijk voor om bij Riad Spa Sindibad te verblijven.

Riad Spa Sindibad

Ik had het vanaf de buitenkant niet verwacht, maar zodra ik een voet over de drempel zet bij Riad Spa Sindibad, komt er onmiddellijk een golf van rust en kalmte over me heen. Je stapt bij binnenkomst direct in de prachtige binnentuin van de riad, waar een serene sfeer heerst. Vergeleken met de dynamische medina is het hier vredig en kun je letterlijk vogeltjes horen fluiten. De binnentuin van de riad is sfeervol ingericht met grote planten, typische Marokkaanse tegeltjes en vrolijk gekleurde kussentjes en kleedjes. Bij binnenkomst worden we direct welkom geheten met verse muntthee en enkele Marokkaanse lekkernijen. Wat een heerlijk ontvangst is dit!

Nog wat overweldigd door mijn eerste ervaring in de hectische medina, neem ik plaats op een stoeltje in de binnentuin. Een werknemer van de riad neemt rustig met ons de incheckprocedure door en vertelt ons daarna meer over Marrakesh. Wat we kunnen verwachten, wat gebruiken van de lokale bevolking zijn, hoe we op de lokale bevolking kunnen reageren en hoe we ons als toeristen het beste kunnen gedragen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik – door de vele negatieve verhalen op internet – wat huiverig was geworden over de stad. Echter heb ik na het praatje met de werknemer van de riad direct zin om de stad te gaan verkennen! Hij laat ons op een kaart nog enkele bezienswaardigheden en restaurants zien die de moeite waard zijn. Inmiddels is onze kamer gereed en kunnen we de plek zien waar we de komende nachten door gaan brengen.

Faciliteiten

De kamers van Spa Sindibad zijn in traditionele Marokkaanse stijl ingericht en persoonlijk vond ik deze ruim genoeg. Gedurende ons hele verblijf was alles netjes en schoon. Ontbijt wordt elke ochtend op het dakterras van de riad geserveerd. Dagelijks kregen we fruit en verschillende typische Marokkaanse broden en lekkernijen voorgeschoteld. Daarnaast heeft Riad Spa Sindibad een heerlijk zwembadje, waar je aan het eind van de dag even af kunt koelen. Ook is er een hammam waar je terecht kunt voor een massage.

Het personeel van Riad Spa Sindibad was heel vriendelijk en betrokken. Zij hielpen ons gedurende ons verblijf met alle vragen die we hadden. De riad ligt op ongeveer een kwartiertje lopen van het Djeema el Fna plein. Persoonlijk vond ik dit heel fijn. Je komt namelijk snel en via een gemakkelijke weg in het centrum van de stad, maar verblijft toch op een rustige plek. Daarnaast wonen er in de omgeving veel locals en vond ik het leuk om te zien waar zij wonen en hoe zij leven. Wij ontdekten tijdens dat kwartiertje lopen telkens weer leuke nieuwe plekjes en straatjes.

Prijs

De prijs voor een standaardkamer in Riad Spa Sindibad ligt gemiddeld rond de €65,- per nacht. Natuurlijk is dit afhankelijk van de periode en hoe ver je van te voren boekt. Wij hebben voor 3 nachten €222,- betaald. Voor meer informatie en prijzen kijk je hier.

Conclusie

Riad Spa Sindibad is een ongelofelijk mooie en sfeervolle riad en ik zou het 100% aanbevelen om hier te overnachten! Ik heb mij ontzettend fijn en welkom gevoeld en dat is toch best prettig als je voor het eerst naar een stad als Marrakesh gaat.

Ohja, nog een kleine bijkomstigheid: van te voren werd ons verteld dat we in Marrakesh sowieso nergens alcohol konden drinken. Mocht je er tijdens je vakantie toch behoefte aan krijgen, bij Riad Spa Sindibad kun je gewoon een wijntje bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *