Type and press Enter.

4 x Groene oases in Marrakesh

Marrakesh is bruisend en dynamisch. Een wirwar van nauwe straatjes, oneindig veel souks, slangenbezweerders, aanhalige verkopers en overweldigende geuren en kleuren kenmerken deze magische stad. Maar wie goed zoekt vindt in Marrakesh ook groene oases van rust, waar je even aan de hectiek van de medina kunt ontsnappen. In dit artikel lees je over de 4 mooiste groene oases in Marrakesh!

#1 Jardin Majorelle

Jardin Majorelle is een botanische tuin, gelegen een stukje buiten het centrum van Marrakesh. De tuin is vrij populair, maar absoluut een bezoek waard! Jardin Majorelle herbergt prachtige exotische bloemen en planten en een grote verscheidenheid aan cactussen. Dit vormt – in combinatie met de kobaltblauwe kleur van de decoraties en gebouwen – een schitterend geheel. De tuin is in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. De Franse modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé kochten de tuin in 1980. Zij richtten een stichting op voor behoud en beheer van de tuin, waardoor hij tot heden nog in uitstekende staat verkeert. Ondanks de vele toeristen is Jardin Majorelle nog altijd een oase van rust. Wil je de drukte en de rij voor een kaartje vermijden, ga dan zo vroeg mogelijk. De tuin is het hele jaar vanaf 8 uur ’s ochtends geopend en tijdens de Ramadan vanaf 9 uur.

Toegangsprijs: 6.5 euro

#2 Le Jardin Secret

Te midden van de drukke medina van Marrakesh ligt le Jardin Secret – zoals de naam al suggereert – verscholen. Eenmaal in de tuin laat je de drukte en het lawaai van de medina al snel achter je. De tuin is verdeeld in een exotische tuin en een islamitische tuin. De exotische tuin herbergt planten en bloemen van over de hele wereld. De islamitische tuin staat symbool voor de beschrijving van de hemel, zoals verteld in de Koran. Door de hele tuin zie je daarnaast de vrolijk gekleurde tegeltjes die zo kenmerkend zijn voor Marokko. Le Jardin Secret is niet erg groot, maar wel een rustige en fijne plek om even te vertoeven.

Toegangsprijs: 5.5 euro

#3 Cyber Parc Arsat Moulay Abdeslam

Per toeval kwamen wij langs Cyber Parc Arsat Moulay Abdeslam. Het park dankt zijn naam aan de verschillende gratis Wifi-punten die hier beschikbaar zijn. Het park is misschien niet zo mooi als Jardin Majorelle of le Jardin Secret, maar gelegen net buiten de medina vindt je hier een oase van rust. Cyber Parkc Arsat Moulay Abdeslam is ontzettend groen, goed onderhouden en je komt hier eigenlijk alleen locals tegen. En mocht je toch behoefte hebben om even je mail te checken, dan zijn de Wifi-punten natuurlijk een plus.

Toegangsprijs: gratis

#4 De tuinen van de Koutoubia Moskee

De Koutobia Moskee, gelegen vlak achter het bekende Djeema el Fna plein, is de grootste moskee van Marrakesh. Je zult de minaret van de moskee dan ook regelmatig boven de stad uit zien torenen. Als niet-moslim is het niet toegestaan om de moskee te betreden. Echter liggen er prachtige tuinen achter de moskee die je wél kunt bezoeken. Mijn tip: ga tijdens zonsondergang. De tuinen en het uitzicht zijn dan op z’n mooist én het is er rond die tijd heerlijk rustig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *