Type and press Enter.

8 Redenen om Marrakesh op je bucketlist te zetten + héél veel foto’s!

Marrakesh op je bucketlist zetten? Doen! Deze magische, sprookjesachtige en soms ietwat chaotische stad heeft ontzettend veel te bieden. Ik geef je 8 redenen om nú te boeken!

# 1 De medina

De medina is het oude stadsgedeelte van Marrakesh. Het is een fantastische ervaring om te verdwalen in dit doolhof van kleine straatjes en smalle steegjes. De oudroze- en oranjegekleurde muren ademen Marokko. Het lijkt hier soms alsof de tijd stil heeft gestaan; ezels die karren vol handelswaren voorttrekken, locals die kleurrijke tapijten met de hand aan het weven zijn en traditioneel Marokkaans brood dat direct voor je neus wordt gebakken. In de medina kun je het bijzondere en chaotische alledaagse leven van Marrakesh aanschouwen.

Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh

#2 De soeks

In de soeks, de traditionele Marokkaanse winkeltjes in de medina, kon ik uren ronddwalen. Prachtige handgemaakte producten, kruiden en specerijen, kleurrijk servies, grote bossen munt, handgeweven kleden… je gaat gegarandeerd niet met lege handen naar huis. En als je het afdingen eenmaal onder de knie hebt, kun je het ook nog eens voor een mooi prijsje meenemen!

Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh

#3 De Marokkaanse keuken

In Marrakesh ben ik verliefd geworden op de Marokkaanse keuken! Marokkaanse gerechten zijn ontzettend smaakvol dankzij de vele specerijen en kruiden die in de gerechten worden gebruikt. De traditionele Marokkaanse tajine – een grote aardewerken schaal waarin vlees, vis en groenten worden bereid – was mijn favoriet. Daarnaast moet je ook echt eens een traditionele Marokkaanse Pastilla proeven, die is gevuld met kip en amandelen. Marrakesh staat eveneens bekend om de vele vruchten- en groentesapjes die verkocht worden. De lekkerste die ik heb gedronken was bereid met avocado, sinaasappel en dadels! Je geniet van de Marokkaanse keuken op één van de vele fraaie dakterrassen in de stad. Hier lees je meer over mijn favoriete restaurants in Marrakesh.

#4 Het Marokkaanse tegelwerk

Overal in Marrakesh vind je vloeren, plafonds, bouwwerken, pilaren en deuren die bezaaid met zijn kleurrijke Marokkaanse tegeltjes. Deze prachtige islamitische architectuur zorgt voor heel wat fotogenieke plaatjes!

#5 Kameel rijden

Je kunt Marrakesh eigenlijk niet verlaten zonder een keer op een kameel gezeten te hebben. Echter kost een tripje naar de Sahara je zo’n 3 tot 4 dagen. Heb je – net als wij – niet zoveel tijd, maar wil je graag iets soortgelijks doen? Je kunt dan een kamelentocht maken in de Agafay woestijn. Dit is lang niet zo mooi als de echte Sahara, maar het kost je slechts een halve dag. Streep maar af van die bucketlist!

Marrakesh

#6 Groene oases

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Marrakesh is – als je goed zoekt – ontzettend veel groen te vinden. Verstopt in de medina liggen een aantal prachtige tuinen die je kunt bezoeken. In dit artikel lees je meer over de 4 mooiste groene oases van Marrakesh.

Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh

#7 Slapen in een riad

In Marrakesh kun je, voor een lage prijs, in een prachtig traditioneel Marokkaans huis overnachten, ook wel een riad genoemd. Een riad heeft altijd een tuin in het midden. Deze traditionele Marokkaanse huizen zijn hierdoor oases van rust. Er liggen tientallen mooie riads in Marrakesh, die helemaal niet duur zijn! Wij verbleven in het heerlijke Riad Spa Sindibad. Meer daarover lees je hier.

Marrakesh

#8 Zonsondergang

Zodra de zon achter de horizon begint te zakken, wordt Marrakesh nog nét even iets magischer dan het al is. Een mooie plek om de zonsondergang te aanschouwen is bij de Koutobia Moskee. Achter de moskee liggen prachtige tuinen waar het rond die tijd lekker rustig is. Daarnaast is het leuk om op het dakterras van één van de zaakjes op het Djeema el Fna plein te kijken naar de zonsondergang. Je ziet dan langzaam iedereen aanschuiven bij de eetkraampjes die op het plein worden opgebouwd.

Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *