Type and press Enter.

Safari door de woestijn van Jaisalmer: waarom je deze stad in West-Rajasthan niet over mag slaan

Als je door Rajasthan reist, dan mag je Jaisalmer eigenlijk niet overslaan. Deze stad wordt omringd door woestijn en verschilt dus compleet van de andere steden in de regio. Persoonlijk was ik niet echt fan van Jaisalmer zelf; het centrum van de stad is gelegen in Jaisalmer Fort en is naar mijn mening vrij toeristisch. Echter kun je vanuit Jaisalmer wel een onwijs leuke safari naar de woestijn maken! Verwacht niet dat de woestijn net zo mooi is als bijvoorbeeld de Sahara in Afrika, maar de ervaring is wel ontzettend tof. Dit is waarom:

Je gaat op een kameel door de woestijn rijden

Denk je aan de woestijn, dan denk je aan kamelen. De kamelensafari door de woestijn is dan ook het hoogtepunt van je dag. Een hele leuke en ook ietwat hilarische ervaring! Ik had van te voren wat twijfels over de diervriendelijkheid hiervan, maar gelukkig werd er tijdens mijn safari goed voor de dieren gezorgd. Er zijn tientallen touroperators in Jaisalmer die een woestijnsafari aanbieden. In principe zijn de safari’s allemaal ongeveer hetzelfde, maar zorg ervoor dat je van te voren wat reviews opzoekt. Zo weet je zeker of de kamelen goed behandeld worden.

Jaisalmer

Je ziet een magische zonsondergang midden in de woestijn

Op de kameel rijd je naar je overnachtingsplek toe. Je bevind je midden in de woestijn, drinkt een kopje chai en kunt daarna de zon als een bloedroodoranje bol achter de zandduinen zien zakken. Een magisch moment!

Jaisalmer

Er wordt een traditionele Rajasthaanse maaltijd voor je bereid

Op een klein vuurtje en met het meest basic kookgerei wordt er na zonsondergang een heerlijke Rajasthaanse maaltijd voor je bereid. Reken op heerlijke curries, chapati’s en zoete lekkernijen!

De hele avond zit je knus rond het kampvuur

Na het eten wordt het kampvuur aangestoken en kruipt iedereen dicht tegen elkaar aan. Een mooi moment om je medereizigers beter te leren kennen, naar muziek te luisteren en spelletjes te spelen. Langzaamaan laten steeds meer sterren zich aan de donkere hemel zien.

Jaisalmer

Je slaapt in de open lucht, onder de meest heldere sterrenhemel

Ik had nog nooit eerder in de openlucht geslapen – voorheen altijd in een tentje – maar ik vond het fantastisch! Je bent midden in de woestijn, ligt onder een heerlijk dikke deken en kunt boven je de meest heldere sterrenhemel zien. Dat wil je minstens één keer in je leven hebben gedaan!

Jaisalmer

‘s Ochtends wordt je wakker van de eerste zonnestralen

In de ochtend kruipen de eerste zonnestralen langzaam achter de zandduinen vandaan en begint er een nieuwe dag. Dit schitterende schouwspel is het eerste wat je ziet als je wakker wordt. Onder het genot van een kopje chai kun je rustig wakker worden en van dit natuurschoon genieten.   

En, al overtuigd? De stad Jaisalmer voeg je gemakkelijk aan je route toe als je door Rajasthan reist. In dit artikel vind je een toffe reisroute die je langs de mooiste bestemmingen van het noorden van India brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *