Type and press Enter.

Dit zijn mijn favoriete restaurants in Riga

Riga’s food scene is divers, met de rauwe en pure smaken van de Letse keuken, evenals met invloeden van keukens van over de hele wereld. De beste restaurants van de stad vind je niet in het historische centrum, maar in Riga’s Central District, de wijk ten noorden hiervan. Dit is waar ook de locals van Riga eten en waar je je onder kunt dompelen in het bruisende, lokale leven van de stad. Verras je smaakpapillen in één van de vele unieke restaurants! Dit zijn mijn favoriete adresjes:

Martinelli

In het lokale familierestaurantje Martinelli is alles gewoon goed! Bestel een fles wijn, leun achterover en laat je door de warme eigenaren verwennen met zalige Mediterrane gerechten. Start je lunch of diner met huisgemaakt brood en truffelboter en kies daarna één van de fantastische gerechten van de kleine kaart. Op een warme zomerdag zit je heerlijk aan één van tafeltjes langs de straat, maar op koudere dagen is het in het knusse restaurant ook goed vertoeven.

Folkklubs ALA Pagrabs

Folkklubs ALA Pagrabs is denk ik één van mijn favoriete restaurants in Riga. Niet omdat je hier de meest culinaire maaltijd van je leven gaat eten, maar wel omdat de sfeer er gewoon top is. De taverne is gevestigd in een voormalige wijnkelder, waar je onder de gewelfde plafonds bij kaarslicht geniet van de Letse keuken en goede muziek. Het eten is hier echt bizar goedkoop en erg lekker. Er is ten minste vijf avonden in de week live muziek; variërend van Letse folk bandjes tot wereldhits. En op avonden dat de alcohol rijkelijk vloeit, wordt er ook nog wel eens een dansje gedaan!

Nirvana

Wij liepen restaurant Nirvana toevallig tegen het lijf toen we op zoek waren naar een plek om te lunchen. Dit veganistische lunchzaakje heeft elke dag 3 andere, verse gerechten op de kaart staan, met de mogelijkheid om deze in een menuutje te combineren. Ik moet eerlijk bekennen dat dit voor mij de eerste keer was dat ik volledig veganistisch heb gegeten, maar WAUW, wat was dit goed! Tel hierbij de vriendelijke bediening en de heerlijke sapjes op, en je hebt een nieuw favoriet lunchadresje in Riga. Het is wat mij betreft in ieder geval het beste restaurant van Riga!

Maza Terapija

In het gezellige Riga’s Central District vind je het vegetarische restaurant Maza Terapija. Zij weten vegetarisch eten naar een hoger niveau te tillen en toveren gerechten om tot ware smaakbommetjes. De prijzen zijn erg goed en de porties ruim. Met zoveel hartverwarmende gerechten op het menu en de knusse sfeer in het restaurant, is dit een plek waar je vaker terug wilt komen!

Herbārijs

Voor een late middagborrel moet je bij Herbārijs zijn! Op een zonnige dag kun je vanaf dit toffe dakterras de zon achter de daken van Riga onder zien gaan. Kies één van de heerlijke cocktails van de kaart en jouw middag is compleet! Ik bestelde hier een cocktail met citroengras, limoen en chili en die was echt fantastisch. Je kunt hier eventueel ook een hapje eten, maar dit heb ik zelf niet gedaan. Het restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van winkelcentrum Galleria Riga.

Istaba

Istaba is een uniek restaurant, verstopt boven een kunstgalerij in Riga. Als je niet van het bestaan van dit restaurant afweet, dan zal je het hoogstwaarschijnlijk ook niet vinden. Het zaakje is overigens piepklein, met 4 à 5 tafels en een ieniemienie keukentje. Meestal staat er één persoon in de keuken en één persoon in de bediening. De gerechten die de chef bereidt zijn afhankelijk van de producten die er die dag vers gekocht zijn, met in ieder geval keuze uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Alleen al voor de toffe locatie moet je een keer bij Istaba zijn geweest, maar ook het eten is er fantastisch!

V. Kuze

Voor een kopje koffie ben je bij V. Kuze aan het juiste adres. In dit kneuterige zaakje met haar old school interieur worden dagelijks hartige en zoete lekkernijen vers bereid. Ik heb watertandend voor de vitrine gestaan en met moeite een keuze kunnen maken uit zoveel heerlijke gebakjes. Een fijn plekje in Riga!

Wil je meer weten over Riga en wat je allemaal in deze toffe stad kunt doen? Lees dan dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *