Type and press Enter.

Alle tips voor Phong Nha, het best bewaarde geheim van Vietnam

Phong Nha was mijn favoriete bestemming in Vietnam! Het waanzinnige landschap in de regio wordt gekenmerkt door imposante karstbergen, die begroeid zijn door dichte jungle. In het nationale park Phong Nha-Ke Bang vind je zelfs de oudste karstbergen van Azie, die ongeveer 400 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Daarnaast zijn er in het park zo’n 300 grotten van buitengewone grootte te vinden, waarvan er enkele voor bezoekers toegankelijk zijn gesteld. Vanaf het moment dat ik in Phong Nha aankwam, ben ik direct verliefd geworden op deze plek! Ik bleef me continu verbazen over het bijzondere landschap en de waanzinnige uitzichten die ik had. De karstbergen zijn vergelijkbaar met die in Halong Bay en Ninh Binh, echter zijn ze hier nóg een stukje mooier én hoef je ze niet met honderden andere toeristen te delen. Deze plek is het best bewaarde geheim van Vietnam en moet je absoluut bezoeken tijdens je reis!

Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang

Er worden veel tours aangeboden door Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang, die al gauw zo’n €60,- per persoon kosten. Met dergelijke tours bezoek je bijvoorbeeld enkele grotten of maak je een trekking door de jungle van Phong Nha. Wij vonden dit vrij prijzig en kozen er daarom voor om het park op eigen houtje te verkennen. Dit bleek de ideale manier te zijn om Phong Nha op z’n best te ervaren! De afstanden in het park zijn vrij groot, dus huur een scooter, rijd op je gemakje door het verbazingwekkende landschap en maak onderweg een stop bij één van de vele grotten die het park rijk is. De Dark Cave, Paradise Cave en de Phong Nha Cave kun je gewoon zonder tour bezoeken.

Doen in Phong Nha

Maak een waanzinnige scootertocht door het imposante landschap van Phong Nha

Het nationale park Phong Nha-Ke Bang heeft een totale oppervlakte van 344 m² en de scooter is dan ook het beste vervoersmiddel om de omgeving te verkennen. Wij hebben twee hele gave scootertochten door het park gemaakt en met beiden ben je eigenlijk wel een hele dag zoet! Meer daarover lees je hier.

Bezoek de enorme Paradise Cave

De Paradise Cave is één van de vele grotten in Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang. Persoonlijk vond ik deze grot heel indrukwekkend en hij was nog veel groter was dan ik van te voren had verwacht. De grot is zo’n 72 meter hoog en strekt zich in totaal over 31 kilometer uit. Als je de Paradise Cave bezoekt, kun je ongeveer een kilometer de grot inlopen en dan krijg je al een aardige indruk van de grootte van de grot. Toegang kost 250.000 dong per persoon (€9,70). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 2 kilometer lopen naar de lange trap die naar de Paradise Cave leidt.

Hike naar de watervallen van de Botanic Garden

De Botanic Garden is een natuurgebied met enkele watervallen en veel verschillende plant- en boomsoorten. Er zijn drie hikes die je door de Botanic Garden kunt maken. De eerste route duurt zo’n 40 minuten en brengt je alleen naar de Gio Waterfall toe. De twee route duurt 1.5 uur en brengt je langs de Gio Waterfall en langs Vang Anh Lake. De derde route, die zo’n 3 uur duurt, brengt je ook langs de waterval en het meer, maar de hike die je door de jungle maakt is wat langer. Wij hadden gehoord dat de derde route eigenlijk niet zoveel toevoegt en kozen daarom voor de route van 1.5 uur. Het is best een flinke hike, waarvoor je goede wandelschoenen nodig hebt.

Restaurants in Phong Nha

Nguyen Shack

Nguyen Shack heeft een locatie in het centrum van Phong Nha en een locatie midden in het Nationale Park Phong Nha-Ke Bang. Wij hebben hier meerdere keren voor een lage prijs heel goed gegeten! Nguyen Shack heeft een uitgebreide menukaart met Vietnamese gerechten.

Underground

In het Underground Restaurant in Phong Nha, met als thema de metro, staan erg lekkere en voornamelijk westerse gerechten op het menu. Zorg ervoor dat je wat ruimte overhoudt voor een toetje; de pure chocolade brownie die ik hier heb gegeten, is de lekkerste die ik in Azië op heb!

Omar’s Namaste Indian Restaurant

Een Indiaans restaurant is misschien niet het eerste waar aan denkt als je in Vietnam bent. Echter is het Indiaanse eten van Omar’s Namaste Indian Restaurant echt de moeite waard! Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart met enorm smaakvolle gerechten. Je stapt na je diner ongetwijfeld met een voldaan gevoel weer naar buiten.

Easy Tiger Hostel

Het Easy Tiger Hostel in het centrum van Phong Nha is niet alleen een populair backpackershostel; je kunt er ook nog eens heel goed eten! Het hostel verkoopt de heerlijke pizza’s van het ernaast gelegen Capture Café, maar ook de groene curry die ik bestelde was ontzettend lekker.

Overnachten in Phong Nha

Nguyen Shack heeft op meerdere locaties in Vietnam prachtige accommodaties midden in de natuur. Wij verbleven hier al in de Mekong Delta en dit beviel zo goed, dat we in Phong Nha de Nguyen Shack – Phong Nha Eco Resort boekten. Dit resort ligt op een prachtige locatie midden in Phong Nha-Ke Bang. Bij de accommodatie zit een restaurantje en een fijn zwembad. Wij hadden eigenlijk voor €17,50 per nacht een kleine driehoekbungalow geboekt, maar omdat ze niet helemaal vol zaten kregen we een upgrade naar een driepersoonsbungalow met terras en uitzicht op het meer. Wij hebben hier een heerlijk verblijf gehad en kunnen deze plek zeker aanbevelen! Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *