Type and press Enter.

Doen in de buurt van Rovaniemi, Finland

In de winterperiode moet Fins Lapland magisch zijn! Dankzij de enorme laag sneeuw, witte bomen en (hele) koude temperatuur ervaar je hier de échte winter. De stad Rovaniemi wordt ook wel de toegangspoort tot Lapland genoemd. Deze plaats trekt in de winter veel bezoekers die met een sneeuwscooter, husky of rendier een tocht maken door het dikke pak sneeuw. Deze tochten zijn de grote trekpleisters van de stad. Zelf bezocht ik Rovaniemi in de herfst, toen er nog bijna geen sneeuw lag. Gelukkig zijn er in Rovaniemi zonder sneeuw ook leuke dingen te ondernemen! In dit artikel lees je over mijn 3 favorieten.

#1 Arctic Circle Husky Park

In dit park ontmoet je de rasechte Siberische husky’s en hun puppy’s! Het Husky Park geeft onderdak aan ongeveer 100 van deze trouwe viervoeters. Ze worden hier getraind voor de husky safari’s en er is aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de dieren. In de winter kun je vanaf het park de populaire husky tochtjes maken, maar ook in de lente, zomer en herfst is het park een bezoekje waard. Je mag namelijk bijna alle husky’s en hun puppy’s aaien en knuffelen. En wat zijn ze schattig! In de zomer kun je overigens ook – mits het onder de 15º is – een husky safari maken in een speciaal zomerwagentje. Toegang tot het Husky Park is voor volwassenen €10,- per persoon.

 

#2 Santa Claus Reindeer

Ook rendierpark Santa Claus Reindeer is hoofdzakelijk in de winter populair dankzij de befaamde rendierritjes. Tijdens een rustige tocht door de sneeuw, leun jij lekker achterover in een slee die door een rendier wordt voortgetrokken. Echter kun je eveneens buiten de winterperiode een bezoekje brengen aan het park om de beestjes te aaien en te voeren. En ja, ook hier hebben ze meestal kleine rendiertjes rondhuppelen. Het personeel van dit park vertelt je graag meer over het dagelijks leven van de dieren. Het park rekent een toegangsprijs van €5,- per persoon.

#3 Santa Claus Village

En dan last but not least: Santa Claus Village! In dit grote kerstdorp kun je de kerstman in levende lijve ontmoeten. Ook kun je zijn hoofdpostkantoor bezoeken of een kijkje nemen bij één van de restaurantjes of winkeltjes. Daarnaast loopt de poolcirkel dwars door Santa Claus Village heen, dus vergeet niet om deze even over te steken. Dit kerstdorp is elke dag van het jaar geopend en gratis toegankelijk. Ik vond het leuk om hier in de herfst een kijkje te nemen, maar voor dat echte magische kerstgevoel zal je hier toch in de winterperiode heen moeten gaan. In de sneeuw ziet het dorp er veel gaver uit! Maar goed, als echte kerstfan moest ik hier toch even heen. Santa Claus Village wordt overigens vaak verward met Santa Park, dat 2 kilometer verderop ligt. Dit park is vooral voor kleine kinderen bedoeld en rekent een flinke toegangsprijs: €34,- euro voor volwassenen en €28,- voor kinderen van 3 tot 12 jaar oud. Santa Park is alleen van half november tot half januari geopend.

Als afsluiting wil ik je nog wat vertellen over het centrum van Rovaniemi. Deze is namelijk niet heel bijzonder. Op een klein winkelcentrum en een paar restaurantjes na, is hier niks te zien of te doen. Ik ben er geweest, maar vond het niet de moeite waard. Als je naar Rovaniemi gaat, kun je je dus beter focussen op alle leuke dingen die je in de buurt van de stad kunt doen. Op de website van Rovaniemi vind je ook een uitgebreide lijst met leuke activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *