Type and press Enter.

De 6 leukste tips voor Lima, de hoofdstad van Peru

Als je een reis maakt door Peru, dan zal de hoofdstad Lima hoogstwaarschijnlijk het startpunt zijn van je trip. Zoals wel vaker het geval is met hoofdsteden, zijn de meningen over Lima nogal verdeeld. Ik ben 3 keer in Lima geweest en hoe vaker ik er kwam, hoe leuker ik de stad vond. Lima is aardig groot en de contrasten tussen de verschillende wijken zijn enorm. De wijken Miraflores en Barranco zijn veilige en leuke plekken, en de kans is groot dat je hier het grootste deel van je tijd door zal brengen. Echter is het de moeite waard om ook andere delen van de stad te verkennen. Dit zijn mijn 6 leukste tips voor Lima!

#1 Huur een fiets om de stad te verkennen

Wat mij betreft is de fiets het ideale vervoersmiddel om meer van Lima te zien. De meest populaire wijken van Lima – het historische centrum, Miraflores en Barranco – liggen namelijk best een eindje uit elkaar en zo kun je je gemakkelijk verplaatsen. Langs de hele kustlijn van Miraflores en Barranco is daarnaast het heel fijn fietspad aangelegd. Wij huurden prima fietsen bij Mira Bike in Miraflores. Na wat onderhandelen hebben we voor het huren van 2 fietsen voor een hele dag 70 soles (zo’n €17,50) betaald.

#2 Ga op culinaire ontdekkingsreis in Zuid-Amerika’s food capital

Lima wordt al lange tijd erkend als de gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika. Zo staat restaurant Central momenteel op nummer 4 op de lijst van de beste restaurants ter wereld! Ook restaurant Maido heeft een plekje op deze lijst bemachtigd; dit is het zevende beste restaurant ter wereld. Wil je bij één van deze restaurants eten, dan is ruim van te voren reserveren een must. Echter, dankzij Lima’s ligging aan de kust kun je ook fantastische zeevruchten eten in de stad. Restaurant La Mar wordt gezien als het beste seafood restaurant van Lima. Het restaurant trekt allerlei soorten publiek aan en juist dat maakt de sfeer hier zo leuk. Ik at bij La Mar een heerlijke octopus van de grill! Wat meer on a budget zeevruchten eten doe je bij Al Toke Pez, bekend van Netflix Street Food Latin America. Bestel hier de fantastische ceviche of de combo met gefrituurde vis, ceviche en rijst met zeevruchten.

Restaurant La Mar
Ceviche bij al toke pez

Zin in niet-Peruaans eten? Ga dan eten bij Tarboush, in het centrum van Miraflores. Ze hebben hier hele goede kebabs en een fantastische falafelschotel!

#3 Waai uit langs de kustlijn van Miraflores en wandel door de verschillende themaparken

Het maken van een lange wandeling langs de kustlijn vond ik één van de fijnste dingen om te doen in Lima. Zeker aan het einde van de middag, als de zon langzaam achter de horizon begint te zakken, is dit een heerlijke plek om uit te waaien. Het stukje kustlijn in Miraflores – één van de veiligere wijken van Lima – is het allermooiste. Al wandelend zie je vrolijke gezinnetjes en verliefde stelletjes en passeer je enkele parkjes, allemaal met een verschillend thema. Zo is er een Parque del Amor, maar ook een Parque Chino!

#4 Proef de Peruaanse churro

Wist je dat er ook een Peruaanse versie van de churro bestaat? Deze churro – gevuld met warme dulce de leche – is wat mij betreft nóg lekkerder dan de Spaanse variant! Churros San Fransisco in Lima bakt al meer dan 50 jaar Peruaanse churros volgens traditioneel familierecept. De churros worden hier met 3 verschillende vullingen bereid, maar wat mij betreft is de churro met manjar blanco, oftewel dulce de leche, toch echt de lekkerste. De kans is groot dat je even in de rij moet staan voor deze lekkernij, maar geloof me, het is het waard.

#5 Doe mee aan een Free Walking Tour

Wat mij betreft is een Free Walking Tour de beste manier om het historische centrum van Lima te verkennen. In zo’n 2.5 uur zie je de mooiste plekjes van de binnenstad en leer je tegelijkertijd meer over de historie en cultuur van Lima. Ik boekte een wandeltour bij Inkan Milky Way, die van maandag tot en met zaterdag een free walking tour aanbieden in zowel Engels als Spaans. De tour start om 11:00 en om 15:00 in het centrum van Lima. Je kunt de tour eventueel ook vanuit Miraflores starten. Je reist dan om 10:00 onder begeleiding van een gids met het openbaar vervoer naar het centrum van Lima.

#6 Ontdek kleurrijk Barranco en eet traditionele Peruaanse gerechten bij Isolina Taberna Peruana

Zo chaotisch en druk als het centrum van Lima is, zo rustig en relaxed is de wijk Barranco. Barranco is het thuis van enkele van de beste artiesten van Peru. Je vindt hier dan ook kleurrijke gebouwen, charmante straatjes en gave street art. Daarnaast zijn er een hoop gezellige barretjes en restaurantjes te vinden in Barranco. Een aanrader is om te gaan eten bij Isolina. In dit restaurant bestel je traditionele criollo gerechten; gerechten zoals abuela ze vroeger thuis maakte. De gerechten worden allemaal family-style geserveerd en zijn dus bedoeld om met 2 tot 3 personen te delen. Zorg dat je er vroeg bij bent of ben bereid om even tussen de locals in de rij te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *