Type and press Enter.

8x De mooiste natuurparken van West-Amerika

Een welbekende reisroute in West-Amerika is de roadtrip van San Fransisco naar Los Angeles. Een route die drukke en dynamische steden combineert met woestijn en wilde natuur. Een aantal natuurparken in Utah en Arizona moeten absoluut op je bucketlist staan! Dit zijn de 8 mooiste natuurparken in West-Amerika die ik heb bezocht:

#1 Zion National Park

Zion National Park wordt ook wel Hikers Paradise genoemd. Er lopen door het park lange en korte trails, waardoor het voor zowel de beginnende als gevorderde hikers geschikt is om hier te wandelen. De dieprode kleur van de rotsen in combinatie met het vele groen en de indrukwekkende uitzichten zullen je gegarandeerd versteld doen staan. Enkele hoogtepunten zijn Angels Landing, the Narrows en Weeping Rock. Je komt hier te voet en met behulp van shuttlebussen.

#2 Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is één van mijn favoriete parken! Als gevolg van erosie zijn hier talloze en bijzonder gevormde rotsformaties ontstaan. Deze rotsen, die wel 60 meter hoog kunnen worden, variëren in kleur van wit, roze, oranje en rood en zorgen zo voor een prachtig plaatje. Het is ontzettend gaaf om deze rotsformaties vanaf een uitzichtpunt te bekijken, maar het is ook aan te raden om één van de wandelroutes te volgen en tussen de rotsen door te lopen. Neem bijvoorbeeld de iets meer dan 2 kilometer lange Navajo Loop, die begint bij Sunset Point.

#3 Arches National Park

In Arches National park staan meer dan 2000 door de natuur gevormde stenen bogen. De mooiste zijn de Delicate Arch en de Double Arch. Je vindt in dit park daarnaast nog meer bijzondere rotformaties, waaronder de Balanced Rock: een rotsblok van zo’n 3 miljoen kilogram dat op het voetstuk van een andere rots balanceert. Met bijvoorbeeld een Jeep tour kun je een safari door het park maken naar de mooiste plekjes en uitzichtpunten.

#4 Canyonlands National Park

In Canyonlands liggen prachtige canyons, gevormd door de Colorado River en zijn zijrivieren. Het park is een waar labyrint van kloven en bestaat uit drie delen: Island of the Sky, Needles en the Maze. The Needles en The Maze zijn alleen met een jeep of raft bereikbaar. Island of the Sky is makkelijker toegankelijk; vanaf hier heb je uitzicht op de bijzonder gevormde canyons. Via de Scenic Drive kom je bij enkele hoogtepunten: Mesa Arch, Grand View Point Overlook, Green River Overlook en Upheaval Dome.

#5 Natural Bridges

Dit keer geen nationaal natuurpark, maar een nationaal monument. Toch kan deze niet in het rijtje ontbreken. In het Natural Bridges National Monument vind je namelijk één van de grootste natuurlijke bruggen ter wereld: de Sipapu Natural Bridge. Daarnaast zijn er nog twee andere grote, natuurlijke bruggen. Via de 14.5 kilometer lange Senic Drive kun je alle uitzichtpunten bekijken en enkele wandelingen maken.

#6 Monument Valley Navajo Tribal Park

Het prachtige Monument Valley en de bijzondere rotsformaties hebben menigmaal dienst gedaan als decor voor western films, series en documentaires. Het grondgebied van Monument Valley wordt beheerd door de Navajo Indianen. Als gevolg van erosie zijn hier bijzonder gevormde rotsen ontstaan, de zogenaamde mesa’s. Als de breedte van de mesa kleiner wordt dan de hoogte, dan wordt de mesa een butte genoemd. De West & East Mitten Butte’s en de Merrick Butte In Monument Valley zijn zelfs 300 meter hoog! Met een Monument Valley Jeep Tour kom je langs deze bijzondere butte’s en leer je meer over de indianencultuur.

#7 Antelope Canyon en Horseshoe Bend

Antelope Canyon, onderdeel van de Navajo woestijn, is een smalle kloof met hoge, golvende en kleurrijke oranje wanden. Rond het middaguur – als de zon het hoogst staat – ontstaan op sommige plaatsen bijzondere lichteffecten, doordat zonnestralen door de rotsen naar binnen schijnen. Toen ik Antelope Canyon in 2012 bezocht was de canyon nog niet zo bekend en was het hier rustig. Helaas is het prachtige fenomeen inmiddels door de massa ontdekt en schijnt het tegenwoordig erg druk te zijn. Je kunt Antelope Canyon alleen met een tour bezoeken; je krijgt dan een Indiaan als gids. Combineer je bezoek aan Antelope Canyon zeker met de Horseshoe Bend, die zo’n 8 kilometer verderop ligt. Vanaf de ingang van Horseshoe Bend hoef je maar een kwartiertje te lopen voor een prachtig uitzicht over deze bijzondere rivier, die de vorm van een hoefijzer heeft.

#8 Grand Canyon National Park

De Grand Canyon: erg bekend, maar oh zo mooi! Een fraai uitzicht over de canyon heb je vanaf de South Rim, een makkelijk toegankelijk uitzichtpunt. Dit is overigens wel een populair punt. Langs de South Rim kunnen eveneens diverse wandelingen gemaakt worden. Het is ontzettend gaaf om met een helikopter over de Grand Canyon te vliegen; dan zie je pas hoe groot en diep de canyon is. De Dragon Corridor is het diepste en meest dynamische deel van de canyon.

Meer informatie over de parken en wat er te zien en te doen is, vind je op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *