Type and press Enter.

Deze 15 apps voor je smartphone zijn onmisbaar tijdens het reizen

De smartphone is tegenwoordig niet meer uit onze samenleving weg te denken. Hoewel ik mijn telefoon in het dagelijks leven niet erg actief gebruik, zou ik hem op reis niet kunnen missen. Even navigeren, contact houden met het thuisfront of een hostel boeken; een smartphone maakt reizen zoveel gemakkelijker! Dit zijn mijn 15 favoriete gratis apps voor op reis:

GGD Reist Mee

Op de GGD Reist Mee app kun je alles over gezondheid gerelateerde onderwerpen vinden. Zo lees je op de app wat je moet doen in geval van bijvoorbeeld maag-en darmklachten, malariabesmetting of een apenbeet. Ook kun je er vinden welke vaccinaties en antimugmaatregelen er per land nodig zijn. Erg handig, want op reis is je gezondheid heel belangrijk!

Douane Reizen

Met de Douane Reizen app kun je overal ter wereld checken wat je mee mag nemen in je reisbagage. Is het bijvoorbeeld toegestaan om etenswaren uit Indonesië mee naar huis te nemen? En mag je namaakproducten uit Argentinië in je reisbagage hebben? Het antwoord op dergelijke vragen vind je in de Douane Reizen app. Daarnaast heeft de app een handige functie waarmee je valuta om kunt rekenen. Deze heb ik tijdens het reizen veelvuldig gebruikt!

Polarsteps

Dankzij Polarsteps kunnen je familie, vrienden en kennissen jouw reis op een mooie en en leuke manier volgen. De app houdt automatisch je reisroute en de plaatsen die je hebt bezocht bij. Aan elke plaats die je hebt bezocht kun je een step toevoegen, met een verhaal en foto’s van de betreffende bestemming. Het thuisfront reist op deze manier van een afstand met je mee! De app registreert daarnaast hoeveel dagen je op reis bent, in hoeveel landen je bent geweest en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Aan het einde van je reis kun je via de app automatisch een fotoboek laten maken met daarin al je reisdetails, je route, verhalen en foto’s. Hoe tof is dat!

TravelSpend

TravelSpend is een ontzettend handige app om je uitgaven tijdens je reis bij te houden. Je maakt een trip aan, vult in hoe lang je op reis gaat en wat je budget voor die periode is. Vervolgens vul je dagelijks je uitgaven in onder categorieën als restaurants, accommodatie of transport. De app houdt bij hoeveel je gemiddeld per dag uitgeeft en hoeveel van je budget je nog over hebt. Zeker als je voor langere tijd op reis gaat en zo veel mogelijk low budget reist, is deze app ontzettend handig! De app past zich automatisch aan aan de valuta van het land waar je bent.

Reisapp Buitenlandse Zaken

De Reisapp Buitenlandse Zaken bevat actuele reisadviezen, informatie over wat te doen in geval van nood en contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulten-generaal, honoraire consulaten en het ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag. Een onmisbare app dus als je op reis bent!

Booking.com

Tijdens het backpacken boek je vaak om de paar dagen een nieuwe accommodatie. Ik deed dit het liefste met de Booking.com app. Booking.com heeft namelijk een loyaliteitsprogramma waarmee je reisvoordelen krijgt. Hoe vaker je via de app een accommodatie boekt, hoe meer voordeel je krijgt. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 15% korting op de basisprijs, een gratis ontbijt of een kamerupgrade als je regelmatig gebruik maakt van Booking.com. Dat is mooi meegenomen, toch? Daarnaast is het de moeite om de Agoda app te downloaden. Agoda is namelijk regelmatig goedkoper dan andere boekingssites. Ook Hostelworld is een handige app als je voornamelijk in hostels verblijft.

Google Maps

Google Maps is één van de apps die ik op reis het meeste gebruik. Navigeren doe je namelijk constant en Google Maps is hierbij onmisbaar. Als je een lokaal simkaartje voor je telefoon hebt gekocht, kun je de app altijd gebruiken. In Google Maps kun je plaatsen, bezienswaardigheden of restaurants opslaan waar je graag heen wilt. Ook kun je van deze plekken foto’s en reviews van andere reizigers zien. Allemaal handige functies!

apps

Maps.me

Als je geen lokaal simkaartje hebt aangeschaft, dan kun je middels de app maps.me ook uitstekend navigeren. Je downloadt een kaart van je bestemming op het moment dat je wel Wifi of een internetverbinding hebt en kunt deze vervolgens offline gebruiken. Het is sowieso nuttig om zowel Google Maps als maps.me te downloaden. Op maps.me staan de wegen in sommige gevallen namelijk gedetailleerder weergegeven dan op Google Maps.

1 Second Everyday

Een leuke herinnering aan je reis maak je met de 1 Second Everyday app. Zoals de naam al doet vermoeden, neem je met 1 Second Everydag elke dag een video van 1 seconde op. De app plakt al deze fragmenten achter elkaar, waardoor je aan het einde van je reis een onwijs toffe video hebt! Zo kun je altijd even terugkijken naar de mooiste momenten en ervaringen van je reis.

Google Foto’s

Google Foto’s is voor mij echt een uitkomst op reis! De app maakt namelijk automatisch een back-up van alle foto’s op je telefoon wanneer je verbonden bent met een Wifi netwerk. Deze foto’s kun je vervolgens op al je apparaten terugvinden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je al je foto’s kwijt bent als je telefoon bijvoorbeeld kapot gaat. Ook hoef je dankzij de app geen harde schijf mee te sjouwen op reis. Je kunt in Google Foto’s je afbeeldingen overzichtelijk indelen in mapjes en gemakkelijk delen met anderen.

Uber (en vergelijkbare apps)

Onderhandelen over de prijs van een taxi, tuktuk of scooter vind ik altijd een heel gedoe. Afdingen is niet mijn favoriete bezigheid en over het algemeen proberen de chauffeurs je veel te veel te laten betalen. Gelukkig zijn er apps waarmee je gemakkelijk en voor een lage prijs een taxi, tuktuk of scooter kunt boeken. Zo is Uber wereldwijd een veelgebruikte app en worden in Zuidoost-Azië voornamelijk Grab en Gojek gebruikt. Echter zijn er ook enkele landen die een ‘eigen’ app hebben. Zo is dat bijvoorbeeld PassApp Taxi voor Cambodja, PickMe voor Sri Lanka en Ola voor India. Je vult op de app in waar je heen wilt en wordt vervolgens voor een vaste en lage prijs naar je bestemming gebracht. Met dergelijke apps kun je dikwijls ook eten laten bezorgen.

Lonely Planet Guides

De Guide Books van Lonely Planet zijn je bijbels op reis. In de boeken vind je de beste tips voor bezienswaardigheden, activiteiten, accommodaties en restaurants. Echter zijn de boeken van Lonely Planet – omdat ze zo uitgebreid zijn – vaak dik en zwaar. Als je voor langere tijd op reis bent is het niet altijd handig om zo’n dikke pil in je backpack mee te nemen. De Lonely Planet Guides app biedt dan uitkomst! In de app vind je een groot deel van de tips van Lonely Planet, georganiseerd per land en per stad. Ook staat er op een overzichtelijke kaart aangegeven waar je al deze plekken kunt vinden.

apps

Duolingo

Met de Duolingo app kun je gratis en op een leuke manier een andere taal leren. Met de effectieve taallessen die zich aan jouw leerwijze aanpassen, leer je snel en al spelenderwijs. Er is zelfs aangetoond dat 34 uur Duolingo gelijk staat aan 1 universitair semester van een taalcursus! Duolingo heeft daarnaast podcasts op Spotify, waarmee je je luistervaardigheid nog meer kunt oefenen. Ontzettend leuk en handig als je graag de taal die op jouw reisbestemming wordt gesproken, wilt leren.

Tripadvisor

Voor mij is het proeven van de lokale keuken van een land een ontzettend belangrijk onderdeel van mijn reizen. In de Tripadvisor app ga ik op zoek naar lekkere restaurants en lees ik reviews en ervaringen van andere reizigers. Naar mijn mening krijg je de beste tips namelijk van degenen die al ergens zijn geweest! Ook reviews van bijvoorbeeld activiteiten of hotels zijn op Tripadvisor te vinden.

Couchsurfing

Couchsurfing is een service die reizigers van over de hele wereld met elkaar verbindt. Mensen kunnen via couchsurfing een slaapplek in hun huis aanbieden en in contact komen met mensen die een slaapplaats zoeken. Je kunt middels de app dus een slaapplek bij een local regelen en je reisbestemming zo op een hele andere manier ervaren! Ook kun je – nadat je een account hebt aangemaakt – jezelf beschikbaar stellen voor een ‘hangout’. Couchsurfing zoekt dan naar mensen in jouw omgeving die ook graag samen iets willen ondernemen. Zo kom je gemakkelijk in contact met locals of andere reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *