Type and press Enter.

De mooiste snorkelplekjes op Curaçao

Op Curaçao kun je prachtig snorkelen! Ontdek de onderwaterwereld van het eiland vol kleurrijk koraal en bijzondere vissen. En mis vooral het absolute hoogtepunt niet: zwemmen met zeeschildpadden! Ondanks dat sommige strandjes snorkels verhuren, is het aan te raden om van te voren je eigen snorkelsetje aan te schaffen. Je bent dan veel goedkoper uit én het is wat hygiënischer.

Bijna overal op het eiland kun je wel mooi snorkelen. Dit waren mijn 4 hoogtepunten:

Tugboat

In het water van de Caracas Baai ligt op zo´n 5 meter diepte Tugboat; vernoemd naar een sleepboot die daar een aantal jaren terug gezonken is. Deze boot heeft een hele gave snorkel- en duikplek gecreëerd. Een wrak trekt ontzettend veel vissen aan, dus dit is de ideale plek om de levendige onderwaterwereld van het eiland te bewonderen! Met de auto kom je via een ruige weg bij het kleine en rustige Tugboat Beach terecht. Je kunt het strand herkennen aan het grote marineschip dat in het water ligt. Je moet een klein eindje zwemmen om uiteindelijk bij de gezonken boot te komen. Dit is een prachtige plek om te snorkelen en een grote verscheidenheid aan vissen te spotten.

 

Playa Grandi

Als je tussen de zeeschildpadden wilt snorkelen, dan moet je naar Playa Grandi gaan! Dit strand ligt aan de westkust van het eiland. Het strand is niet geschikt voor een dagje zonnen, maar het is absoluut de moeite waard om hier te gaan snorkelen. De vissers die hier wonen bereiden op het strand hun vangst en gooien vervolgens de restjes vis in het water. Omdat schilpadden op deze restjes afkomen, heb je grote kans dat je een hoop van deze kleurrijke onderwaterdieren kan zien. Probeer wat vroeger op de dag te gaan, dan zijn er de meeste schilpadden en is er de minste drukte.

Jan Thiel Beach

Het populaire Jan Thiel Beach biedt gelegenheid om een mooie verscheidenheid aan koraal en vissen te zien. Het water bestaat hier uit twee ondiepe delen, met daartussenin een heel diep gedeelte. Je kunt het water het beste betreden via de afdaling tussen de restaurants Zanzibar en Tinto in. Vervolgens zwem je over het diepe gedeelte, wat net een zwart gat onder je voeten is. Eenmaal verderop kom je bij het rif terecht. Dit is een plek met prachtig koraal, veel vissen en als je geluk hebt duikt er nog wel eens een zeeschildpad op.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is het kleine bounty-eiland gelegen aan het rechter uiteinde van Curaçao. Hier kun je alleen per boot komen. Naast relaxen op het prachtige witte strand en zwemmen in de heldere zee, kun je hier ook schildpadden zien! De meeste boottrips naar het eiland verzorgen een BBQ lunch. Ze proberen na afloop hiervan de zeeschildpadden te lokken door de BBQ-restjes in het water te gooien. Wij zijn met Breeze naar het eiland gevaren. Deze boottocht is iets goedkoper dan de rest en ook veel intiemer; hier kunnen maximaal 30 mensen op, terwijl je bij andere boottochten al gauw met 60 tot 80 man bent.

 

Lees ook: Curaçao: eten, relaxen en slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *