Type and press Enter.

Verborgen pareltje in New York – Restaurant El Quinto Pino

New York heet niet voor niets ‘The City That Never Sleeps’. Het is een bruisende, levendige stad met een enorme keus aan gezellige restaurantjes en cafeetjes. Helaas is de drukte en snelheid van het New Yorkse leven ook tijdens het dineren te bemerken. Restaurantmedewerkers proberen zoveel mogelijk tafels op een avond te draaien en daarom zit rustig tafelen er meestal niet bij. Zodra je de laatste hap van je voorgerecht op hebt, kan het hoofdgerecht alweer op tafel staan. Binnen een uur sta je vervolgens buiten met een volle maag, maar zonder een lange avond dineren. Zelf vind ik een avondje rustig tafelen ontzettend fijn en gezellig, dus gingen wij op zoek naar een restaurantje waar dit wel kan… en die vonden we!

Restaurant El Quinto Pino

Restaurant El Quinto Pino is een tapasrestaurantje in Manhattan. In 2007 is deze zaak opgericht door Alex Raij en Eder Montero, die naast eigenaars ook de twee chefs van het restaurant zijn. Mijn vriend en ik zijn beide dol op tapas, dus vol goede hoop gingen wij op pad. Wij konden het restaurant gemakkelijk bereiken met de metro. Echter hadden we het restaurant zelf bijna over het hoofd gezien; de ingang is klein en valt niet op. De rest van dit tentje is overigens niet heel veel anders: binnen is het ontzettend klein en knus. Bij binnenkomst betreed je een ruimte met een bar en enkele barkrukken. Als je verder naar achteren loopt kom je in het restaurant gedeelte, waar hoogstens 10 tafels staan. De inrichting en compactheid van deze zaak zorgen voor een hele romantische sfeer. Wij werden direct erg welkom ontvangen en kregen een tafeltje voor 2 achterin toegewezen. In dit restaurant is niets te merken van het haastige en drukke leven in New York en het is overduidelijk dat de eigenaars veel passie steken in hun zaak.

De menukaart

En dan zeker niet onbelangrijk: het eten! Op de kaart vind je een ruime keus aan tapasgerechtjes die je makkelijk met elkaar kunt delen. Het leuke van deze kaart is dat er allerlei traditionele Spaanse gerechten op staan waar de twee chefs hun eigen draai aan hebben gegeven. Hierdoor krijg je de kans om hele unieke gerechten te proeven. Wij begonnen met de Picos y Taquitos: een plankje met chorizo worst, gemarineerde manchego kaas, een vleesspread op Menorcaanse wijze en zelfgemaakte broodstengels. Ik was groot fan van de manchego kaas, die ik nog nooit eerder op deze manier gegeten heb. Verder bestelden wij nog de Nuestras Bravas – grof gesneden aardappeltjes met pittige aioli -, de Pinchos Morunos – lampsspiesjes – en de specialiteit van de dag: salchichon worst met gegrilde artisjok. We sloten beiden af met een crème brûlée. Alle gerechten die wij hebben geproefd waren heerlijk van smaak en bijzondere variaties op traditionele tapasgerechten.

Conclusie

El Quinto Pino is een ontzettend fijn restaurant waar je lekker lang kunt tafelen. De bediening is erg vriendelijk en er hangt een gezellige sfeer. De zaak is uiterst geschikt voor een romantische ´date night´. El Quinto Pino is van maandag tot en met zondag geopend, dus je kunt de hele week genieten van de geweldige tapas!

http://www.elquintopinonyc.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *