Type and press Enter.

Lekker én betaalbaar eten in Oulu, Finland? Dat kan hier!

Oulu is een stadje in het noordwesten van Finland. Deze plaats is een prima uitvalsbasis als je richting Lapland aan het reizen bent. Het is één van de grotere steden van Finland en dus is er hier wat meer levendigheid te vinden. Daar hoort natuurlijk ook lekker eten bij! Uit eten in Finland kan soms best prijzig zijn. Ik heb een paar restaurantjes in Oulu voor je geprobeerd die betaalbaar, maar vooral ook lekker zijn! Dit zijn mijn 4 favorieten:

The Flying Reindeer

Zoals de naam als suggereert eet je in dit restaurantje het meest kenmerkende gerecht van Finland: rendier. Erg smaakvol vlees, vond ik zelf. Rendier is overigens wel het duurste gerecht op de kaart. Het restaurantje serveert ook een aantal andere lekkere gerechten die een stuk betaalbaarder zijn. Het eten is hier echt heel goed en niet geheel zonder reden: The Flying Reindeer gebruikt alleen lokale en verse ingrediënten. Op de eerste verdieping is het sfeervol ingerichte restaurant, waar ik heb gegeten. Op de begane grond vind je het ‘kleine broertje’ van het restaurant, die Test Kitchen & Bar wordt genoemd. Er is hier geen menukaart; de chef verrast je met een heleboel kleine hartige en zoete snacks. Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag geopend en Test Kitchen & Bar van woensdag tot en met zaterdag.

Link: http://www.flyingreindeer.net/?lang=en

Ravintola Puistola

Ook bij Puistola kun je terecht voor ontzettend goed eten. De pasta´s, vegetarische gerechten en hamburger zijn lekker betaalbaar, de vleesgerechten zijn wat duurder. Dit restaurant gebruikt – net als The Flying Reindeer – allemaal lokale producten. De prachtig opgemaakte gerechten zijn een lust voor het oog! Gelukkig smaakt alles net zo goed als het eruit ziet. Ik bestelde de pompoen falafel en die was erg smaakvol. In de kelder van Puistola vind je Cantina, waar je in een gezellige atmosfeer goede pizza’s kunt eten. Een kleine vermelding zijn de toiletten van dit restaurant wel waard. Niet echt belangrijk, maar dit is wel de coolste wc waar ik ooit op heb gezeten. Restaurant Puistola is van maandag tot en met zaterdag geopend.

Link: https://www.ravintolapuistola.fi/

Café Rooster

In een authentiek hoekpand in Oulu zit Café Rooster. Hier kun je terecht voor lekkere hamburgers, geserveerd op een vers broodje. Niet zo´n hamburger fan? Ze serveren hier ook heerlijke en goedgevulde salades. Ik deelde samen met mijn moeder de portobello burger en een geitenkaas salade. Je eten en drinken bestel je aan de bar, iets wat overigens vrij normaal is in Finland. Na je burger kun je één van de aanlokkelijke dessertjes kiezen uit de vitrine. Café Rooster is van maandag tot en met zondag geopend.

Link: https://rooster.fi/

Robert’s Coffee

Ga naar Robert’s voor een lekkere kop koffie of thee. Bestel er vooral een heerlijk stuk taart, cheesecake of het beroemde kaneelbroodje bij. Allemaal vers én zelfgemaakt! Je kunt ook lunchen bij Robert’s. Toen ik in Oulu was, zat dit zaakje verstopt in een winkelcentrum en was het even zoeken om het te vinden. Ondertussen is Robert´s Coffee verhuisd naar Isokatu 28, waar ze een mooi eigen pand hebben. Dit koffietentje is van maandag tot en met zondag geopend.

Link: https://robertscoffee.com/en/cafe/oulu/

  

Nog een laatste tip. Een wijntje bij het eten is lekker, maar in Finland erg duur. Een glas huiswijn kan je zomaar €20 kosten. Vraag je ober dus altijd hoeveel een glas wijn kost of vraag hem de wijnkaart. Zo voorkom je dat je meer betaalt dan je eigenlijk zou willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *