Type and press Enter.

Food heaven: Restaurant Temper in Londen

Jep, ik ga toch even een heel artikel wijden aan mijn favoriete restaurantje in Londen: Temper. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens mijn 4-daagse citytrip naar deze stad ontzettend veel lekker eten op heb. Maar deze zaak springt toch nét wat boven de rest uit. Daarom neem ik je mee naar een kelder in SoHo, waar het geweldige restaurant Temper verstopt zit.

Temper

Temper is een uniek en dynamisch restaurant met heerlijke vleesgerechten, goede muziek en een uitgebreide cocktail- en wijnkaart. Ze hebben een whole-animal-barbecue concept, zoals ze het zelf tenminste noemen. Temper koopt alleen gehele dieren, direct van kleine boerderijen. Vervolgens slachten ze het vlees zelf. Verser kun je het dus niet hebben! Er zijn 3 verschillende fillialen van Temper te vinden in Londen; één in SoHo, één in Londen City en één in Covent Garden. Het leuke is dat elke zaak een andere menukaart heeft, met gerechten die passen bij de locatie van het restaurant. Voor de volledige menukaarten kun je een kijkje nemen op de website van Temper.

Trendy en sfeervol

Wij zijn naar het filiaal in SoHo geweest. Bij aankomst waren we even wat verbaasd: het enige wat we zagen was een kleine ruimte met een balie en wat jassen. We hebben niet gereserveerd, maar de vriendelijke dame die ons helpt geeft aan dat ze nog wel een leuke plek aan de bar voor ons heeft. We besluiten ons te laten verrassen en volgen een andere serveerster de trap af. Eenmaal beneden valt ons direct de enorme open keuken op, die midden in het restaurant staat. In de keuken staat een grote barbecue-oven en hierom heen zitten alle gasten te genieten van hun eten en drinken. Terwijl op de achtergrond een lekker muziekje klinkt, wijst de serveersters ons twee stoelen aan, direct aan de bar van de open keuken. Wauw, wat een toffe plek is dit! Recht voor onze neus worden de smakelijk uitziende stukken vlees bereid. De ambiance hier is tegelijkertijd sfeervol en trendy.

Food sharing

Temper werkt met een soort food sharing concept. Het is ten eerste sowieso gezellig om samen wat gerechtjes te delen, maar dit concept geeft je ook de mogelijkheid om je etentje zo goedkoop of duur te maken als je zelf wilt. En dat is best wel fijn met zoveel prijzige restaurants in Londen! Taco’s kosten bijvoorbeeld tussen de 5 en 12 pond en gerookt of gegrilld vlees kost tussen de 7.5 en 16 pond. De gerechten van Temper in SoHo zijn geïnspireerd op de Zuid-Amerikaanse keuken. Mijn favorieten waren de nacho’s met krab, appel en venkel, de taco’s met geitenkaas en krokante nootjes, flatbread met gerookte pulled pork en flatbread met lamsbout, komijn en yoghurt.

Last but not least: dessert

En dan mijn favoriete deel van het eten: het toetje! Ik durf wel te zeggen dat dit het lekkerste dessert is dat ik ooit op heb! En dat is best wel een uitspraak voor een zoetigheidliefhebber als ik. Het toetje dat wij bestelden staat op de kaart als Deep Dish Brigadeiro Cookie. Oh mijn god, wat was dít lekker! We hebben geprobeerd de ober over te halen ons te vertellen wat het is, maar hij was niet van plan het geheime recept te verklappen. Het dessert is trouwens de rechtse van de twee toetjes hieronder. Lijkt aan de buitenkant een beetje op crème brûlée, is totaal iets anders.

Alle 3 de zaken van Temper hebben zo´n gave open keuken en ik kan je zeker aanraden om te proberen een plekje aan deze bar te bemachtigen! Goed, dit is voor nu de beste restauranttip in Londen die ik je kan geven. Binnenkort volgt een artikel met nog véél meer leuke food hotspots in deze bruisende stad!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *