Type and press Enter.

7x Must do voor het echte Amerikaanse gevoel

De Amerikanen kunnen er aparte en bizarre gewoontes op na houden. Ondanks dat ze ontzettend vriendelijk zijn en je altijd zullen helpen, zien veel mensen het volk vaak als overenthousiast of overdreven. Amerika staat ook wel bekend om het ´groot, groter, grootst´ principe en dit maken ze absoluut waar. Het is ontzettend leuk om tijdens je reis naar de VS wat van deze ietwat bijzondere cultuur te ervaren. Volg onderstaande tips en gegarandeerd dat je je voor even een echte Amerikaan voelt.

#1 Ontbijt bij IHOP

Uit ontbijten gaan is heel gewoon in Amerika en het lekkerste doe je dit bij de IHOP (International Home of Pancakes). Hier kun je terecht voor een gigantisch, typisch Amerikaans, maar overheerlijk ontbijt. Probeer absoluut één van de pancakes: 4 op elkaar gestapelde botermelk pannenkoeken, met bijvoorbeeld een cupcake of chocolate chip topping. De échte grote eters kunnen voor een kleine bijbetaling een combo deal bestellen met pannenkoeken, eieren, spek, worstjes en Hash Browns (geraspte gebakken aardappel). Geen pannenkoeken fan? Bij de IHOP kun je ook wafels, toast of een omelet bestellen. Ga je hier ontbijten, dan is het gegarandeerd dat je tegen het avondeten pas weer honger hebt.

 

#2 Bezoek een sportwedstrijd

Ga naar een baseball-, ijshockey- of basketbalwedstrijd, alle drie bekende en geliefde sporten onder de Amerikaanse inwoners. Schreeuw luidkeels als jouw favoriete team een doelpunt maakt en laat tijdens de rust je beste dansmoves zien op de Dance Cam. Natuurlijk ontbreken ook de populaire Amerikaanse cheerleaders niet. De sfeer tijdens dergelijke wedstrijden is echt fantastisch en ook als je geen sportfanaat bent, moet je dit een keer meegemaakt hebben. Hoe bekender de teams zijn, hoe leuker de sfeer bij een wedstrijd is. Natuurlijk betaal je hier wat meer voor. In het westen van Amerika kun je ook de populaire rodeo’s bijwonen.

#3 Doe mee aan bizarre eetgewoontes

Eet een driedubbele hamburger of drink een gigantische milkshake. Of iets anders ongezonds, als het maar groot is. In de VS kennen ze geen kleine maatjes en dus kun je niet anders dan meedoen aan de slechte gewoontes van de Amerikanen. Je kunt het hier zo gek nog niet bedenken. Laat bijvoorbeeld je aders laten verstoppen bij de Heart Attack Grill in Las Vegas, een fastfoodrestaurant dat zijn eten zo ongezond mogelijk probeert te maken. De grootste hamburger bevat 8000 calorieën en als je als klant meer dan 160 kilo weegt, mag je hier gratis eten. Of ga eten bij Krave It in New York. Bestel hier een pizza belegd met cheeseburgers of eet de drie-gangen pizza, die belegd is met zowel je voor-, hoofd- als nagerecht. Op veel menukaarten in Amerika staat echter wel hoeveel kilocalorieën er in je gerecht zitten. Dan denk je wel een keer extra na voor je nog een enorm stuk cheesecake als dessert neemt.

#4 Laat je hart sneller kloppen in spectaculaire achtbanen

De VS is koning in het bouwen van attractieparken met de grootste, snelste, hoogste en meest spectaculaire achtbanen. De absolute winnaar is Six Flags Magic Mountain in Los Angeles, California. Met 20 bloedstollende achtbanen heeft dit park heeft de bijnaam ‘Thrill Capital of the World’ 100% verdiend. Daarnaast hebben een aantal achtbanen een wereldrecord op hun naam staan. Six Flags heeft bijvoorbeeld ’s werelds hoogste, snelste en langste vliegende achtbaan, de hoogste en snelste vrije val, ’s werelds langste en meest innovatieve hybride achtbaan en een achtbaan waarvan de stoel 360° kan draaien, waardoor je niet meer weet wat voor en achter is. Aan adrenaline en G-kracht hier dus geen gebrek. Naast Six Flags zijn er in Amerika nog een hoop andere gave attractieparken te ontdekken.

#5 Woon een gospel kerkdienst bij

Ken je de film Sister Act, waar de nonnen tijdens de kerkdienst met hun handen in de lucht al zingend, klappend en swingend hun geloof uiten? Dergelijke gospeldiensten vinden in Amerika veel plaats en het is een hele beleving om deze eens bij te wonen. In de wijk Harlem in New York staan meer dan 400 kerken waar deze kerkdiensten dagelijks worden gehouden. Let op: voor de gospelgemeenschap zijn deze diensten echt een manier om hun geloof te uiten, dus zie de kerken niet als een toeristische attractie. In sommige gospelkerken zijn overigens ook geen toeristen welkom. Om vervelende ervaringen te voorkomen kun je het beste een tour boeken die je naar een gospeldienst meeneemt. Dan weet je zeker dat je goed zit en krijg je ook nog eens extra achtergrondinformatie.

#6 Ga eten bij een restaurantketen

Bij een Amerikaanse restaurantketen wordt al vaak aan de McDonalds, Burger King of KFC gedacht. Echter heeft Amerika nog vele andere én betere ketens. Bijvoorbeeld Bubba Gump Shrimp Company, geïnspireerd op de bekende film Forrest Gump. In deze keten, waar alles in het teken staat van de film, kun je heerlijke visgerechten – en dan voornamelijk garnalen – eten. Maak hier gebruik van de bordjes ´Run Forrest Run´ en ´Stop Forest Stop´ om aan te geven wanneer je een ober nodig hebt. Een gezellige avond heb je ook bij het Hardrock café, waar lekkere hamburgers en goede muziek gecombineerd worden. Mannen kunnen beter naar Hooters gaan, waar de pikant geklede Hooters Girls je hapjes en drankjes komen brengen. Tot slot is ook the Cheesecake Factory favoriet dankzij een zeer ruime keus aan deze overheerlijke taartjes.

#7 Maak een roadtrip

Noord-Amerika is de perfecte plek om de roadtrip van je leven te maken. Huur een grote auto, bus of camper en hit te road! De prachtige wegen door ongerepte natuur, adembenemende landschappen en de bruisende steden maken de lange autoritten meer dan waard. Cross bijvoorbeeld dwars door Amerika via de legendarische en bekende Route 66. Draai je autoraampje open, knal ‘Sweet Home Alabama’ door de speakers en ga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *