Type and press Enter.

5x Redenen waarom je New York tijdens de kerstperiode moet bezoeken

Kerst in New York is magisch! Voor de echte kerstliefhebbers als ik, is deze stad geweldig om tijdens Kerstmis te bezoeken. En dít zijn de redenen waarom:

#1 Dyker Heights

Met stip op nummer 1: Dyker Heights. Dit is dé walhalla voor de echte kerstfanaten. Dyker Heights is een woonwijk gelegen in Brooklyn. De huizen in deze wijk houden jaarlijks met Kerstmis een competitie wie zijn of haar huis het mooiste kan versieren. Het resultaat hiervan: een hele wijk waarvan de huizen compleet over-the-top in Kerststijl gehuld zijn. Alles is versierd met lichtjes, enorme kerstmannen, lichtgevende beeldjes en overal schallen de Kersthits door de speakers. Je vindt hier de mooiste en gekste Kerstversieringen die je maar kunt bedenken. Als je de wijk op z’n mooist wil zien, moet je zeker in de avond gaan. Er worden veel tours aangeboden door de wijk, waar je al gauw zo’n €50,- voor betaalt. Echter kun je gemakkelijk op eigen houtje deze kerst-tastische woonwijk gaan verkennen. De huizen bevinden zich tussen 11th Avenue tot 13th Avenue en van 83rd tot 86th Street. Er zijn verschillende metrolijnen die je naar deze buurt kunnen brengen. Vanaf het metrostation moet je nog zo´n 15 minuten lopen om in de woonwijk te komen. Via een bruggetje ga je over de snelweg heen en dan ben je er!

 

#2 Kerstversieringen

Als je in de winterperiode door New York loopt, staat alles in het teken van Kerst. Denk aan levensgrote kerstballen, bewegende winkeletalages, gigantische kerstbomen, gezellige kerstmarkten en lichtjes all over the place! De kerstboom op Rockefeller Center is erg drukbezocht, maar dit is dan ook een enorme boom, versierd met meer dan 50.000 lichtjes. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! Tegenover Rockefeller Center wordt, op de muur van Saks Fifth Avenue. een grote lichtshow gegeven. Warenhuizen zoals Macy’s, Bloomingdales, Bergdorf Goodman, Barney’s of Saks Fifth Avenue pakken elk jaar weer uit met prachtig versierde etalages, die elk hun eigen verhaal vertellen. Aan kerstversieringen dus geen gebrek.

#3 Central park

Central Park is het hele jaar door prachtig om te bezoeken en tijdens elk seizoen krijgt het park weer een hele andere en unieke uitstraling. In de wintertijd wordt Central Park een waar winterwonderland! Wij hadden het geluk dat het de hele dag aan het sneeuwen was toen we er waren. Het is dan net alsof je je in een wintersprookje bevindt; ondergesneeuwde bomen en bankjes, kinderen die sleetje rijden of sneeuwbalgevechten houden, grote schaatsbanen waar stelletjes hand in hand over het ijs glijden en chocomel met slagroom drinken om weer op te warmen. De foto’s hieronder spreken wel voor zich. Central Park is erg groot en er zijn verschillende manieren om het park te bezichtigen. Wij hebben ervoor gekozen om te voet te gaan.

 

#4 Schaatsbanen

Op verschillende plekken in de stad – zoals Rockefeller Center, Central Park of Bryant Park –  zijn tijdens de kerstperiode drukbezochte schaatsbanen te vinden. De prijzen voor het huren van schaatsen en de toegang tot het ijs zijn belachelijk duur (denk aan zo’n $40 p.p.), dus je kunt je afvragen of het de moeite is om zelf het ijs op te gaan. Echter geven deze ijsbanen een leuke sfeer en vaak kan het kijken naar de schaatsers net zo vermakelijk zijn.

 

#5 Sfeer

In Nederland heb ik door het gebrek aan versiering en sfeer bijna nooit het ‘echte kerstgevoel’. Gelukkig is in New York dit gevoel overal aanwezig! Het is merkbaar dat Kerst een belangrijk feest is voor Amerikanen. Alle restaurants, winkels, hotels en huizen besteden aandacht aan mooie kerstversiering en alle inwoners zijn vrolijk en opgetogen. Neem eens een kijkje bij Santaland in Macy´s of ga eten bij Rolf´s restaurant, waar het plafond bezaaid is met kerstballen- en lichtjes.

Lees ook: Verborgen pareltje in New York – Restaurant El Quinto Pino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *