Type and press Enter.

10 x De leukste hotspots in Lissabon

Lissabon is een prachtige stad met leuke dingen om te bezichtigen, kleine straatjes om in te verdwalen en lekkere en bijzondere restaurantjes. Je hoeft je tijdens je citytrip dus zeker niet te vervelen. Om je te helpen kiezen uit al deze gave plekjes, heb ik de leukste hotspots voor je op een rij gezet!

#1 Restaurant Meson Andaluz

Restaurant Meson Andaluz is gedeeltelijk op een trap gelegen. Halverwege en onderaan de trap staan een een aantal schattige tafels, gemaakt van houten tonnen. ’s Avonds wordt het tot een romantisch restaurant omgetoverd en wordt de trap verlicht met kaarsjes. Mochten de weersomstandigheden buiten zitten niet toelaten, dan is het restaurant van binnen ook erg mooi en sfeervol ingericht. Het restaurant serveert heerlijke Spaanse tapasgerechtjes. Dit is een bijzondere locatie met fantastisch eten!

Link: https://www.mesonandaluzlisboa.com/

#2 Restaurant Ponto Final

Nog zo’n bijzondere locatie! Restaurant Ponto Final is aan het water gelegen en je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over Lissabon. Het restaurant is gelegen in Almada, een stadje aan de overkant van de Taag. Door middel van een pontje is deze stad gemakkelijk te bereiken. Je loopt vervolgens nog een kwartiertje door een verlaten haven, die wat vervallen en donker aandoet. Grote kans dat je het gevoel heb dat je verkeerd zit. Echter kom je na de wandeling bij dit verborgen restaurantje terecht, absoluut de moeite waard! Wij hadden het geluk dat we een tafel kregen aan het uiterste puntje aan het water. Er wordt hier voornamelijk veel vis geserveerd. In dit restaurant kun je lekker dineren en tegelijkertijd de zon achter de brug zien zakken. Bij uitstek de mooiste plek waar ik gegeten heb! Reserveren is aan te raden.

#3 Jardim Zoológico

Mocht je nog een dagje over hebben tijdens je citytrip naar Lissabon, dan is de dierentuin absoluut een bezoekje waard! Dit is de mooiste dierentuin waar ik ooit ben geweest. Het park is erg groot, maar daarnaast ook heel groen. Er is duidelijk veel aandacht besteedt aan de dierenverblijven, die er stuk voor stuk prachtig uitzien. In het park vind je een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder witte tijgers, dolfijnen en beren. Daarnaast rijdt er een soort kabelbaantje over de dierentuin heen. Met z’n tweeën stap je in een wat wiebelig karretje en kun je de dierentuin vanuit de lucht bekijken. Hoe leuk is dat!

#4 Hot Clube de Portugal

Dit is één van de oudste jazz clubs van Europa. De ingang van deze club ziet er wat mysterieus uit, maar eenmaal binnen kom je in een heel klein en sfeervol zaaltje. Je kunt een drankje bestellen en plaats nemen op één van de poefjes. Dit is een fijne plek om een avondje te genieten van live jazzmuziek. Toen wij hier waren was er een jam session gaande; de toegang is dan altijd gratis. Soms treden er ook artiesten in deze club op. Het programma van Hot Clube de Portugal is via onderstaande link te vinden.

Link: http://hcp.pt/

#5 Bakkerij Pastéis de Belém

Confeitaria de Belém – beter bekend als bakkerij Pastéis de Belém – is de bakkerij waar de beroemde, overheerlijke Pastéis De Belém gemaakt en verkocht worden. Voor een euro heb je al zo’n lekker gebakje op je bord liggen. Naast de Pastéis De Belém verkopen ze in dit bakkerijtje nog vele andere lekkernijen, allemaal erg laag geprijsd. Meestal staat er voor de winkel, waar je de Pastéis De Belém kunt afhalen, een ontzettend lange rij. Als je echter langs deze rij afloopt vind je de ingang naar het zitgedeelte. Omdat het binnen ontzettend groot is, heb je zo een tafeltje. Er is ook een leuke binnentuin waar je kunt zitten. Probeer naast de Pastéis De Belém ook eens de Codfish cakes! Voor je weggaat kun je hier de Pastéis De Belém nog to-go bestellen… scheelt je weer een lange tijd in de rij staan.

 

#6 PARK

PARK is een rooftopbar die bovenop een parkeergarage gebouwd is. Deze bar kan wat lastig te vinden zijn, omdat er nergens wordt aangegeven waar je precies moet zijn. Om bij PARK te komen moet je naar Calçada do Combro 58 gaan en de parkeergarage inlopen. Neem vervolgens de lift naar de vijfde verdieping. Via nog een trap kom je uiteindelijk bij de rooftopbar uit. De parkeergarage ziet er wat oud en verlaten uit. Echter, als je eenmaal boven aankomt is het uitzicht over Lissabon absoluut de moeite waard! In de avond wordt PARK omgebouwd tot een club en draaien er leuke DJ’s. Het is aan te raden om wat later op de dag of ’s avonds te gaan, omdat er op het dak nauwelijks schaduw is. Wij maakten de fout om overdag te gaan en toen was het erg heet.

#7 Time Out Market Lisboa

De Time Out market wil je niet missen tijdens je bezoek aan Lissabon! In deze markthal mogen alleen de beste restaurants, bars, winkels en andere business projecten zich presenteren. Hier kun je dus de beste steak, de beste hamburger of de beste sushi van Lissabon proeven. Het is onmogelijk om deze foodhall te verlaten zonder minstens één van de lekkere gerechtjes te proberen. Daarnaast vinden er regelmatig muziekoptredens plaats. Toen wij er waren was er muziek en werd er gedanst, ontzettend gezellig dus! De Time Out Market is 7 dagen in de week geopend en makkelijk te bereiken met de metro. Een must-see voor de echte foodies.

#8 Restaurant Bacalhau com Todos

In hartje centrum van Lissabon vind je tal van zijstraatjes, gevuld met restaurants en terrasjes midden op de straat. Deze straatjes zagen er ontzettend gezellig uit en het leek ons leuk om hier een avondje te eten. Wij kwamen zo terecht bij restaurant Bacalhau com Todos. In dit restaurant worden veel variaties op de welbekende kabeljauw van Lissabon geserveerd. Naast vis hebben ze hier ook enkele vlees opties. Ik bestelde de octopus en die was erg lekker! Dit is een heel fijn en gezellig restaurantje om de avond door te brengen.

Link: http://fullest.pt/restaurantes/bacalhau-com-todos/

#9 LX Factory

LX Factory was vroeger een fabrieksterrein met enkele industriële bedrijven. Nu is het omgebouwd tot een plek met allerlei leuke zaakjes voor onder andere eten, fashion, kunst, architectuur en muziek. Het terrein heeft zijn industriele look behouden en dat ziet er ontzettend gaaf uit! Leuk om even rond te struinen of een lekker hapje te eten.

  

#10 Hardrock Café

Vestigingen van het Hardrock Café zijn over de hele wereld te vinden en zo dus ook in Lissabon. Je kunt hier altijd terecht voor goede muziek, gezelligheid of een lekkere hamburger. Mocht je een leuk avondje uit willen, dan zijn hier ook regelmatig live optredens. Via de link ga je naar de event kalender waar je kunt vinden wat er ´s avonds te doen is. Toen wij bij het Hardrock Café waren, was er een erg leuke en vermakelijke karaokeavond.

Link: https://www.hardrock.com/cafes/lisbon/event-calendar.aspx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *